φωτογραφία: David Appleby

Η πολυαναμενόμενη ταινία γύρω από τη ζωή του Elton John προβάλλεται πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο, φτάνοντας και στα ελληνικά σινεμά την περασμένη Πέμπτη -τιμήσαμε μάλιστα τον ερχομό της με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Βρετανό τραγουδοποιό (πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε τα 1960s, εδώ τα 1970s, εδώ τα 1980s, εδώ τα 1990s και εδώ τον 21ο αιώνα).

Οι κριτικές ως τώρα ποικίλουν, ωστόσο οι περισσότεροι έχουν κάτι καλό να πουν για τον Taron Egerton, τον νεαρό Βρετανό ηθοποιό που κάνει πραγματικά καλή δουλειά αποδίδοντας τον Elton John. Ωστόσο τα νέα από τη Ρωσία (όπου ο Βρετανός σταρ είναι πολύ δημοφιλής) αμαύρωσαν τη διεθνή εικόνα της ταινίας: στα εκεί σινεμά, το Rocketman του Dexter Fletcher προβάλλεται λογοκριμένο, καθώς έχουν κοπεί όλες οι σκηνές με ναρκωτικά, αλλά και κάθε αναφορά στην ομοφυλοφιλία του πρωταγωνιστή.  

Αντιμέτωπο με την κατακραυγή, το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν έκανε καμία σύσταση για να κοπούν σκηνές -κατηγορώντας την εταιρεία διανομής Central Partnership για τη σχετική απόφαση. Φαίνεται ωστόσο απλά να νίπτει τας χείρας του, αφού η εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή εναρμόνισης με την ισχύουσα ρωσική νομοθεσία, για να μη βρεθούν στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας.  

Για το θέμα τοποθετήθηκε μάλιστα και ο ίδιος ο Elton John, δηλώνοντας απερίφραστα ότι όλα αυτά αποτελούν «έναν λυπηρό αντικατοπτρισμό του διαιρεμένου κόσμου στον οποίον ζούμε και του πόσο σκληρά μη αποδεκτή εξακολουθεί να είναι η αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων».

Προσωπική δήλωση μέσω Instagram έκανε όμως και ο Taron Egerton (ο οποίος δεν είναι gay), δηλώνοντας την απογοήτευσή του και επισημαίνοντας ότι «Η αγάπη είναι αγάπη, συμβιβασμοί δεν χωράνε». 

{youtube}S3vO8E2e6G0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured