Παρά τα διάφορα «καμπανάκια» που από καιρό ακούγονται, μια σημαντική μερίδα της κοινής γνώμης σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνει ιδιαίτερα χαλαρή απέναντι στις Ευρωκλογές της Κυριακής 26 του Μάη.

Και δεν είναι μόνο η διαφαινόμενη αποχή που προβληματίζει -η οποία αναμένεται πάντως να κυμανθεί στα συνηθισμένα της ποσοστά. Ακόμα μεγαλύτερος είναι ο ορατός πλέον κίνδυνος σημαντικής ενίσχυσης της Άκρας Δεξιάς, οι δυνάμεις της οποίας έχουν ήδη προχωρήσει σε συγκρότηση Ευρωσυμμαχίας.

Στη Βρετανία λ.χ. είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει ο Νάιτζελ Φάρατζ, ενώ πολλοί φοβούνται ότι το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί και στη Γαλλία με τη Μαρίν Λεπέν, αλλά και στην Ιταλία, με το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι. Και ναι μεν όλοι αυτοί δεν θα διεκδικήσουν κάποια πλειοψηφία στο νέο Ευρωκοινοβούλιο, ωστόσο ενδέχεται να μπορούν πλέον με τις αυξημένες τους έδρες να σαμποτάρουν τα κοινοτικά όργανα, οδηγώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βραχυκύκλωμα. Παρά ταύτα, αρκετοί αδιαφορούν, δηλώνοντας απογοητευμένοι από τη μορφή που έλαβε τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ σε περιπτώσεις σαν της Ελλάδας οι Ευρωεκλογές αντιμετωπίζονται απλώς ως πρώτος προκριματικός γύρος για τις επόμενες Βουλευτικές Εκλογές.

Απέναντι λοιπόν σε αυτό το κλίμα, ο Leslie Mándoki αποφάσισε να αντιδράσει μετά ...μουσικής! 

Ο Ούγγρος καλλιτέχνης που πολιτογραφήθηκε Γερμανός το 1975, όταν το έσκασε από το κομμουνιστικό καθεστώς της πατρίδας του, πρωτοέγινε γνωστός από το συγκρότημα Dschinghis Khan, το οποίο έκανε τη δική του θραύση στην Eurovision του 1979 με το ομώνυμο τραγούδι, παρότι δεν κέρδισε.

To 1989, βλέποντας με συγκίνηση την πτώση του Κομμουνισμού στην ανατολική Ευρώπη, έγραψε το τραγούδι "Mother Europe" για το γκρουπ Cobbler & Mandoki στο οποίο συμμετείχε τότε, ατενίζοντας με αισιοδοξία ένα νέο, κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Το κομμάτι κυκλοφόρησε σε single από τη Musicolor, αλλά γνώρισε μεγαλύτερη επιτυχία το 1993, όταν ο Mándoki έβγαλε μια νέα του, σόλο εκδοχή στη Virgin, στην οποία ήρθαν αρωγοί του ο Ian Anderson των Jethro Tull, ο Jack Bruce της Cream δόξας, ο τραγουδιστής των Blood, Sweat And Tears, David Clayton-Thomas και ο θρυλικός Bobby Kimball των Toto.

Τώρα, βλέποντας την Άκρα Δεξιά να απειλεί εκ νέου το ευρωπαϊκό όραμα στο οποίο κάποτε πίστεψε, ο Mándoki ενώνει και πάλι διάφορους αστέρες του πενταγράμμου για μια καινούρια εκτέλεση του "Mother Europe", η οποία κυκλοφόρησε στη Γερμανία μέσω της γνωστής εφημερίδας Bild -μπορείτε να την ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

«Πρέπει να χτίσουμε και πάλι γέφυρες», δήλωσε ο Mándoki στη Bild, «να μιλήσουμε ξανά για ό,τι μας ενώνει σε αυτήν την ήπειρο. Μόνο μαζί είμαστε ισχυροί, σε μια Ευρώπη πολύχρωμη, που θα ορίζεται από την ισότητα και θα αντλεί δύναμη από τις διαφορές της».

Από την παλιά ομάδα, επιστρέφει ξανά ο Ian Anderson, ο οποίος εδώ συναντά τόσο τη «δικιά μας» Βίκυ Λέανδρος (η οποία παραμένει δημοφιλής στη Γερμανία), όσο και τους Klaus Meine & Rudolf Schenker των Scorpions. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες είναι ο γνωστός από τους Cutting Crew, Nick Van Eede, η τραγουδίστρια των Glashaus, Cassandra Steen, o Tony Carey, o Peter Maffay, ο Heinz Rudolf Kunze και το συγκρότημα Münchener Freiheit.

{youtube}odKshmzrIHQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured