Ολοκληρώθηκε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2019, στον οποίον διαγωνίστηκαν συνολικά 17 χώρες, με στόχο 10 εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 18 Μαΐου.

Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους ήταν τόσο η Ελλάδα, την οποία εκπροσωπεί η Κατερίνα Ντούσκα με το "Better Love" (δείτε τη live στο Τελ Αβίβ στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης), όσο και η Κύπρος, που φέτος έστειλε στον διαγωνισμό την Τάμτα, με το τραγούδι "Replay".

Και οι δύο τραγουδίστριες πέτυχαν τα αποτελέσματα που προσδοκούσαν: τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος προκρίθηκαν στον τελικό. Και μάλιστα με εμφανίσεις που, κατά γενική ομολογία, άρεσαν.

Το σύστημα αξιολόγησης είναι μεικτό, με το 50% των ψήφων να προέρχεται από κριτική επιτροπή (η οποία έκρινε βάσει της πρόβας) και το άλλο 50% από το κοινό (το οποίο έκρινε βάσει της live performance). Δικαίωμα ψήφου είχαν όσοι ψήφιζαν από τις 17 συμμετέχουσες χώρες, συν το κοινό από το Ισραήλ, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Μαζί με την Ελλάδα και την Κύπρο, στον τελικό πέρασαν επίσης η Σλοβενία, η Τσεχία, η Λευκορωσία, η Σερβία, η (τιμητικά συμμετέχουσα) Αυστραλία, η Ισλανδία, η Εσθονία και ο Άγιος Μαρίνος. Αντιθέτως, αποκλείστηκαν η Πορτογαλία, η Γεωργία, η Πολωνία, η Φινλανδία, η Ουγγαρία, το Βέλγιο και το Μαυροβούνιο.

Την Πέμπτη 16/5 θα διεξαχθεί ο 2ος ημιτελικός, με 18 χώρες να διεκδικούν τα άλλα 10 εισιτήρια. Το Ισραήλ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Μεγάλη Βρετανία περνούν απευθείας στον τελικό.

{youtube}3mfKufyOeGU{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured