Παρότι διεθνώς δεν γνώρισαν ποτέ κάποια μεγάλη επιτυχία, οι Violent Femmes από το Μιλγουόκι των Ηνωμένων Πολιτειών είναι όνομα αναφοράς για την Ελλάδα, όπου τα rock ραδιόφωνα δεν έχουν σταματήσει να παίζουν το "Blister In The Sun" και το "Add It Up", αμφότερα από το πρώτο τους άλμπουμ Violent Femmes του 1983 (Η.Π.Α. #171, Αυστραλία #31).
Τα χρόνια βέβαια έχουν περάσει από τότε και το γκρουπ έχει διαλυθεί 2 φορές (1987, 2009). Από το 2013, όμως, στέκεται και πάλι στα πόδια του, πάντα υπό την ηγεσία του τραγουδιστή και κιθαρίστα Gordon Gano. Δισκογραφικά έχουν να φανούν από το We Can Do Anything του 2016 (Η.Π.Α. #184, Αυστραλία #59), τώρα όμως επιστρέφουν με ένα καινούριο τραγούδι ονόματι "Hotel Last Resort": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.
Το "Hotel Last Resort" βρίσκει τους Violent Femmes να συνεργάζονται με τον Tom Verlaine των Television (δημιουργών του περίφημου άλμπουμ Marquee Moon, πίσω στο 1977) και προλογίζει ένα νέο άλμπουμ, που επίσης θα λέγεται Hotel Last Resort και θα κυκλοφορήσει από την PIAS στις 26 Ιουνίου.
{youtube}Jc14JPwnp6M{/youtube}
- Πληροφορίες
- news.team
Καινούριοι Violent Femmes, σε συνεργασία με τον Tom Verlaine των Television
Ακούστε το "Hotel Last Resort"
