φωτογραφία: Justin Pizzoferrato

Πάνω από 30 χρόνια καριέρας μετρούν πλέον οι Sebadoh, μπάντα από τις πλέον ιστορικές και αγαπημένες όσον αφορά το αμερικάνικο indie, η οποία δικαίως θεωρείται σήμερα πρωτοπόρα του lo-fi στυλ που αναπτύχθηκε κατά τη δεκαετία του 1990.

Από τους ιδρυτές, βέβαια, συνεχίζει πλέον μονάχα ο Lou Barlow -o Eric Gaffney έχει φύγει ήδη από το 1993, αν και πήρε μέρος ξανά το διάστημα 2007 με 2008, όταν ανασχηματίστηκε η κλασική σύνθεση των Sebadoh.

Το γκρουπ από το Westfield της Μασαχουσέτης σιώπησε πάντως το τελευταίο διάστημα, έχοντας να φανεί από το άλμπουμ του 2013 Defend Yourself. Τώρα, όμως, βρίσκονται σε οδό επιστροφής. Έτσι, στα πλαίσια του σχετικού promo, δίνουν στη δημοσιότητα ένα ακόμα καινούριο τραγούδι: λέγεται "Raging River" και μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας και το επίσημο βιντεοκλίπ που το συνοδεύει.

«Είναι ένα τραγούδι που ρίχνει φως στην κυριαρχία των θεωριών συνωμοσίας», δήλωσαν οι ίδιοι οι Sebadoh, «αλλά και στα καθημερινά προβλήματα που δημιουργεί η αγχωτική τεχνολογία των καιρών μας».

Το "Raging River" προλογίζει τον νέο δίσκο Act Surprised, που θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαΐου από τη Dangerbird Records, σε παραγωγή Justin Pizzoferatto. Ναι, του ίδιου που τράβηξε και τη φωτογραφία της μπάντας την οποία βλέπετε στο παρόν δημοσίευμα.

{youtube}bEL9yR3Mahw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured