Ελληνικής καταγωγής, αλλά γεννημένη στην Ουαλία και μεγαλωμένη στο Λονδίνο, η Μαρίνα-Λαμπρινή Διαμάντη ανέτειλλε στις αρχές της δεκαετίας ως μεγάλη εναλλακτική ποπ δύναμη με το άτυπο σχήμα Marina And The Diamonds: το 2ο της άλμπουμ Electra Heart προσγειώθηκε στο νούμερο 1 της Βρετανίας το 2012, ενώ ο επόμενος δίσκος Froot (2015) την έμπασε θριαμβευτικά στο top-10 των Η.Π.Α. (#8), κερδίζοντας καλές θέσεις και σε άλλες σημαντικές μουσικές αγορές (Βρετανία #10, Αυστραλία #12, Γαλλία #78, Καναδάς #6, Γερμανία #24).

Εκείνη η δουλειά την έφερε μάλιστα και στην Ελλάδα, για μια θριαμβευτική εμφάνιση στο Piraeus 117 Academy (δείτε την ανταπόκριση της Αναστασίας Τουρούτογλου, εδώ). Ύστερα ωστόσο σιώπησε, αποφασίζοντας μάλιστα να κάνει και ένα διάλειμμα από τα μουσικά.

Πλέον, το διάλειμμα έληξε και η ανυπομονησία είναι μεγάλη για το επόμενό της άλμπουμ, για το οποίο βρισκόμαστε στην τελική αντίστροφη μέτρηση. Στους συνδέσμους παρακάτω, λοιπόν, μπορείτε να δείτε διαδοχικά τα βιντεοκλίπ για τα ολοκαίνουρια τραγούδια "To Be Human" και "Orange Trees".

{youtube}DM8Tm9ycGz4{/youtube}

Το κλιπ για το "To Be Human" θίγει τρέχοντα πολιτικά ζητήματα, με τη Διαμάντη να επιθυμεί (όπως δήλωσε) να θίξει την ενότητα της Ανθρωπότητας, σε καιρούς που και πάλι βλέπουμε τον «Άλλο» ως εχθρό. Το "Orange Trees", πάλι, είναι ένα τραγούδι για τη Λευκάδα, από όπου κατάγεται -και ακόμα τη θεωρεί ως «το αγαπημένο μου μέρος στον κόσμο όλο». Το κλιπ ωστόσο γυρίστηκε από τη Sophie Muller στο Μεξικό.

Και τα 2 τραγούδια προλογίζουν το νέο άλμπουμ Love + Fear, το οποίο θα κυκλοφορήσει αυτήν την Παρασκευή 26 Απριλίου (Μεγάλη Παρασκευή, σε μας) από την Atlantic. Πλέον η Marina φιγουράρει μόνη στον τίτλο, ως σόλο καλλιτέχνιδα -δίχως πλέον τα Διαμάντια.

{youtube}0H6vdQSXaR4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured