Κατά κόσμον Tim Bergling, ο Σουηδός Avicii έγινε ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες της ηλεκτρονικής μουσικής της τρέχουσας δεκαετίας, με αντίκτυπο που έφτασε ακόμα και ως το top-5 των Η.Π.Α., αγοράς παραδοσιακά «δύσκολης» για την ευρωπαϊκή electronica. Δυστυχώς, όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν τον γλίτωσε από τους προσωπικούς του δαίμονες, που τον οδήγησαν τελικά να αυτοκτονήσει ενώ βρισκόταν στο σουλτανάτο του Ομάν, μόλις στα 28 του χρόνια (2018).

Πριν πεθάνει, ωστόσο, ο Avicii είχε ξεκινήσει να δουλεύει τον δίσκο που θα διαδεχόταν το Stories του 2015 (Σουηδία #1, Βρετανία #9, Η.Π.Α. #17, Αυστραλία #10, Γαλλία #19, Καναδάς #3, Γερμανία #8 , Ιαπωνία #9), στοχεύοντας να συνδυάσει τα ηλεκτρονικά του με ψυχεδέλεια, στοιχεία από τη μουσική της Αραβίας και ρυθμούς της Καραϊβικής.

Μετά την αυτοκτονία του, ανέλαβαν οι στενοί του συνεργάτες να ολοκληρώσουν τις ηχογραφήσεις -και τώρα έχουμε το πρώτο δείγμα γραφής. Πρόκειται για ένα νέο τραγούδι ονόματι "SOS", το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, βλέποντας παράλληλα το επίσημο βιντεοκλίπ, το οποίο φτιάχτηκε από τα μηνύματα που έστειλαν οι fans στην επίσημη ιστοσελίδα του Avicii, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του.

Το "SOS" ήταν μία ακόμα συνεργασία του Avicii με τον Aloe Blacc, τον Καλιφορνέζο καλλιτέχνη του σύγχρονου R'n'B με τον οποίον έφτιαξαν μαζί το "Wake Me Up" πίσω στο 2013, σαρώνοντας τα παγκόσμια charts (Σουηδία #1, Βρετανία #1, Η.Π.Α. #4, Αυστραλία #1, Γαλλία #1, Καναδάς #2, Γερμανία #1, Ιαπωνία #6, Ελλάδα #1).

Το τραγούδι περιέχει μια ηχητική αναφορά στο "No Scrubs" των TLC (1999) και προλογίζει τώρα το άλμπουμ Tim, το οποίο θα κυκλοφορήσει από την Universal στις 6 Ιουνίου.

{youtube}u8tdT5pAE34{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured