news.team

φωτογραφία: Bob Berg

Μετά την αυτοκτονία του Ian Curtis τον Μάιο του 1980, οι εναπομείναντες Bernard Sumner, Peter Hook & Stephen Morris τα έβαλαν κάτω και αποφάσισαν τη διάλυση των Joy Division και την ίδρυση ενός νέου σχήματος, που ως γνωστόν ονόμασαν New Order. Και ντεμπούταραν το 1981 με το άλμπουμ Movement (Βρετανία #30), που σήμερα θεωρείται ανάμεσα στους ακρογωνιαίους λίθους της ανατέλλουσας εκείνα τα χρόνια new wave αισθητικής.

Τώρα, οι New Order λάνσαραν μια πολύ σπέσιαλ επανέκδοση για το Movement, την οποία ονομάζουν The Definitive Edition και έρχεται σε βινύλιο, αλλά και σε CD/DVD εκδοχή γεμάτη με ακυκλοφόρητο υλικό (18 κομμάτια) -με το DVD να περιέχει συναυλιακά αποσπάσματα από ένα gig του 1980 στο Hurrah's της Νέας Υόρκης και από ένα ακόμα, στο Peppermint Lounge της Νέας Υόρκης (1981). Μαζί με αυτά, υπάρχουν και τηλεοπτικές εμφανίσεις τους στη Βρετανία (1981 και 1982).

Παράλληλα έστησαν και ένα μίνι ντοκιμαντέρ ονόματι TRANSMISSIONS γύρω από τη δημιουργία του άλμπουμ, το οποίο πρόβαλλαν στο επίσημο κανάλι τους στο YouTube σε εβδομαδιαία επεισόδια.

Στο επεισόδιο 1, στον αμέσως παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να δείτε τον Bernard Sumner να λέει πώς ο μάνατζερ Rob Gretton τους πρότεινε να μην παίξουν κανένα τραγούδι των Joy Division:

{youtube}Fe-CiE_ztL4{/youtube}

Στο επεισόδιο 2, αμέσως παρακάτω, είναι η σειρά της κιμπορντίστριας/κιθαρίστριας Gillian Gilbert, που θυμάται ότι οι πρώτες αντιδράσεις κοινού και κριτικών στο Movement ήταν έτσι κι έτσι:

{youtube}U2aU4AQ1Fw4{/youtube}

Στο επεισόδιο 3, και πάλι αμέσως παρακάτω, υπήρχε μια έκπληξη για τους fans, αφού φιλοξενείται ο Peter Hook -που, όπως όλοι ξέρουμε, έχει πλέον πολύ κακές σχέσεις με τους υπόλοιπους:

{youtube}CXIoCJ9jYFI{/youtube}

Το 4ο και τελευταίο επεισόδιο, στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης, φιλοξενεί τον ντράμερ Stephen Morris, να θυμάται ότι δεν ήξερε ποιον να λυπηθεί πίσω στο 1981, το γκρουπ ή το κοινό, αφού κάποιος στην Αμερική αναρωτιόταν «ποιος από όλους ήταν ο τύπος που πέθανε»...

{youtube}1ITHq13VbtY{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured