news.team

φωτογραφία: Linda Åkerberg

Βλέποντας τους Candlemass στο τελευταίο τους (μέχρι στιγμής) πέρασμα από την Αθήνα, το 2017, ο ο Παναγιώτης Λουκάς σημείωσε ότι ο Mats Levén απέδειξε ότι «με αυτόν στο μικρόφωνο θα μπορέσουν να βρίσκονται για αρκετά ακόμα χρόνια στο προσκήνιο» (ολόκληρη η ανταπόκριση, εδώ).

Τα πράγματα ωστόσο εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά.

Και έτσι, ενώ οι Candlemass μπήκαν όντως στο στούντιο να γράψουν νέο άλμπουμ με τον Leven, ως τον Σεπτέμβριο του 2018 ο τελευταίος ήταν πια παρελθόν.

Και στη θέση του δεν ήρθε όποιος κι όποιος, αλλά ο Johan Längqvist -ο άνθρωπος δηλαδή που είχε τραγουδήσει στο Epicus Doomicus Metallicus πίσω στο 1986. Έναν οριακό δίσκο για το doom metal ιδίωμα, που μπορεί να μην πούλησε στον καιρό του, έφτασε όμως συν τω χρόνω ακόμα και σε άτομα χωρίς ιδιαίτερη σχέση με τους χέβι μέταλ ήχους.

Το σουηδικό γκρουπ είναι λοιπόν έτοιμο πλέον να επιστρέψει με νέα δουλειά, σπάζοντας μια σιωπή που κρατά 7 σχεδόν χρόνια -από το Psalms For The Dead του 2012 (Σουηδία #19, Γερμανία #58). Και ως promo αυτής δίνει στη δημοσιότητα ένα επίσημο βιντεοκλίπ για το φρέσκο τραγούδι "Astοrolus: The Great Octopus": το σκηνοθέτησε ο Johan Bååth και μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Astοrolus: The Great Octopus" βρίσκει τους Candlemass σε μια ηχηρή συνεργασία με τον θρυλικό Tony Iommi των Black Sabbath. Προλογίζει δε τον νέο δίσκο The Door To Doom, ο οποίος θα βγει από τη Napalm την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.

«Τέρατα και Θεοί έρχονται σε διάφορα σχήματα», σχολίασε ο μπασίστας και ηγέτης του γκρουπ Leif Edling, «εδώ θα βρείτε τον αέναο κύκλο της γέννησης και του θανάτου σε ένα cool βίντεο και ένα σπουδαίο τραγούδι. Και, μιας και λέμε για θεούς, ο μάστερ ο ίδιος, ο Tony Iommi, παίζει το σόλο. Του βγάζουμε το καπέλο που μας βοήθησε. Ήταν ένα όνειρο για μας, το οποίο έγινε πραγματικότητα».

{youtube}a8OT3W1TwJM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured