Μισό αιώνα κράτησε η καριέρα της Nancy Wilson, η οποία είχε ήδη περίπου 70 δίσκους πίσω της το 2011, όταν και αποφάσισε να αποσυρθεί ύστερα από τη συναυλία που έδωσε τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Η τοποθεσία είχε τη σημασία της, καθώς η Wilson καταγόταν από το Chillicothe του Οχάιο και εκεί άρχισαν όλα, όταν ήταν μαθήτρια ακόμα στο Columbus και κέρδισε έναν διαγωνισμό ταλέντου που έστησε ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός WTNV. Έπαθλο ήταν 2 εμφανίσεις την εβδομάδα στο σόου Skyline Melodies, πράγμα που της άνοιξε διάφορες συναυλιακές πόρτες και της έδωσε μια θέση στην Carolyn Club Big Band του Rusty Bryant το 1956, με την οποία και μπήκε στη δισκογραφία.

Το 1963 σημείωσε την πρώτη της παναμερικανική επιτυχιούλα -ως σόλο πια καλλιτέχνιδα- με το "Tell Me The Truth" (Η.Π.Α. #73). Αλλά η καταξίωση ήρθε το 1964, όταν το "(You Don't Know) How Glad I Am" την έστειλε στο εθνικό νούμερο 11. Αποδείχθηκε ωστόσο το μεγαλύτερο σουξέ που θα απολάμβανε στην καριέρα της. Τελευταία της εμφάνιση στη δισκογραφία ήταν το άλμπουμ Turned To Blue το 2006, που της χάρισε βραβείο Grammy.

Την ίδια χρονιά χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αναιμία και μπήκε ξανά στο νοσοκομείο το 2008, αυτή τη φορά για θέματα σχετικά με τον λάρυγγά της. Παρότι φάνηκε να τα πηγαίνει καλά μετά το εξιτήριό της, μπήκε εν τέλει σε περίοδο με περιπέτειες υγείας, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατό της πριν λίγες μέρες. Η Nancy Wilson πέθανε ωστόσο ήσυχα στο σπίτι της στην Pioneertown της Καλιφόρνια, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της. Ήταν 81 ετών.

{youtube}Wj05EY2aP7I{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured