Τον έλεγαν Peter McNeish στην πραγματικότητα, όμως ο μουσικός κόσμος τον έμαθε ως Pete Shelley και τον αγάπησε ως «φωνή» των μεγάλων Buzzcocks, αλλά και ως μία από χαρακτηριστικές φιγούρες της punk Βρετανίας.

Γεννημένος στο Leigh της Αγγλίας, ο Shelley συνίδρυσε τους Buzzcocks μαζί με τον Howard Devoto κατά τη διάρκεια των φοιτητικών τους χρόνων στο Bolton (1975), αμφότεροι έχοντας ως ήρωες τους Sex Pistols. Μετά από ένα πρώτο ΕΡ (1977) ο Devoto έφυγε και ο Shelley αναπροσάρμοσε τους Buzzcocks στο σχήμα που έμαθαν οι περισσότεροι χάρη σε άλμπουμ σαν το Another Music Ιn Α Different Kitchen του 1978 (Βρετανία #15) ή το A Different Kind Of Tension του 1979 (Βρετανία #26, Η.Π.Α. #163).

To 1981 οι Buzzcocks διαλύθηκαν και ο Shelley ακολούθησε σόλο καριέρα, ενίοτε εκλεκτική, αλλά όχι επιτυχημένη εμπορικά. Έτσι, το 1989 προχώρησε σε ανασχηματισμό των Buzzcocks -τελευταία τους παρουσία ήταν το άλμπουμ The Way το 2014.

Όπως ανακοίνωσε ο αδερφός του, ο Shelley πέθανε χθες το πρωί στο σπίτι του στην Εσθονία (όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια), από καρδιακή προσβολή. Ήταν 63 ετών.

{youtube}51OB2YoC4sg{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured