news.team

Τα 90ά του γενέθλια γιόρτασε αυτές τις μέρες ο σπουδαίος Ιταλός συνθέτης Ennio Morricone, τον οποίον το ευρύ κοινό έμαθε (και λάτρεψε) για τα soundtracks που έφτιαξε για τα θρυλικά spaghetti western φιλμ του Σέρτζιο Λεόνε.

Τη χαρωπή επέτειο επισκίασαν όμως τα όσα είπε σε συνέντευξή του στο γερμανικό Playboy για τον Κουέντιν Ταραντίνο, αποκαλώντας τον «κρετίνο» και τις ταινίες του «σκουπίδια, τα οποία απλώς ανακυκλώνουν ήδη υπάρχοντα πράγματα». 

Οι δηλώσεις έκαναν τον γύρο του κόσμου, προξενώντας μεγάλη εντύπωση, καθώς φαινόταν πως οι δύο δημιουργοί έχουν φιλικές σχέσεις -άλλωστε ο Morricone έγραψε το 2015 το soundtrack της ταινίας του Ταραντίνο The Hateful Eight (Γαλλία #126, Γερμανία #82), για το οποίο κέρδισε μάλιστα και Όσκαρ.

Ωστόσο ο Morricone, με νέες του δηλώσεις στο Variety, αμφισβητεί πλήρως όλα τα παραπάνω, λέγοντας εμφατικά ότι δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη στο γερμανικό Playboy και δεν έχει καμία τέτοια άποψη είτε για τον Ταραντίνο, είτε για τις ταινίες του.

Και πρόσθεσε, με τακτ μα εμφατικά, ότι ήδη έχει ενημερώσει τον δικηγόρο του για όλα αυτά, ο οποίος και θα προχωρήσει σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. «Μπορείτε άλλωστε να ανατρέξετε και στα όσα είπα σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο», πρόσθεσε, «ότι ο Ταραντίνο είναι σπουδαίος σκηνοθέτης».

{youtube}7EbmNz0GC2A{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured