Όταν οι Sonic Youth έβγαλαν το Daydream Nation τον Οκτώβρη του 1988, είχαν ήδη 5 χρόνια δισκογραφία και είχαν αποκτήσει τους δικούς τους ένθερμους fans.

Με το άλμπουμ ωστόσο αυτό, έφτασαν σε ένα μεγάλο ορόσημο για τα εναλλακτικά πράγματα στην Αμερική της εποχής, αλλά και για τον alternative ήχο σε διεθνές επίπεδο. Και παρότι υπήρξε εμπορική αποτυχία (μόλις ένα #99 στη Βρετανία), το Daydream Nation αποδείχθηκε ένας από τους πιο επιδραστικούς rock δίσκους.

Είναι λοιπόν λογικό και επόμενο ότι θα τα γιόρταζαν τα 30 του χρόνια οι Sonic Youth και ας έχουν πια διαλυθεί. Από χθες, έτσι, έκαναν διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας www.nugs.net ένα κομμάτι από το αρχείο με τις ζωντανές τους ηχογραφήσεις ανά τα χρόνια, τόσο σε CD, όσο και σε mp3 ή σε audio αρχεία υψηλής ανάλυσης για κατέβασμα. Μεταξύ τους, ξεχωρίζει η συναυλία που έδωσαν το 1988 στο CBGB της Νέας Υόρκης, ενώ η συναυλία τους στη Γλασκώβη το 2007 διατίθεται και σε βίντεο.

«Έχουμε εκατοντάδες ώρες με ζωντανές ηχογραφήσεις των Sonic Youth», δήλωσε ο Steven Shelley, «οπότε αποφασίσαμε να μοιραστούμε με το κοινό μερικά από τα αγαπημένα μας live».

Περαιτέρω εορτασμοί για το Daydream Nation περιλαμβάνουν πώληση αναμνηστικών από την εποχή της ηχογράφησής του, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και σπάνια test pressings.

{youtube}NakJ4-MA3H8{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured