Οι Grave Digger δεν είναι χθεσινή μπάντα. Έχουν περάσει 38 χρόνια απ' όταν τους έστησε στο επαρχιακό Gladbeck της Γερμανίας ο Chris Boltendahl -ο οποίος παραμένει τραγουδιστής τους- και ευτύχησαν να τους μάθει κόσμος και κοσμάκης, ιδιαίτερα στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν δεν υπήρξε μεταλλάς που να μην τραγούδησε το "Rebellion (The Clans Are Marching)" από το άλμπουμ του 1996 Tunes Of War (Γερμανία #81).

Το γκρουπ δεν λείπει καιρό από τη δισκογραφία, αφού τελευταία του δουλειά ήταν το Healed By Metal το 2017 (δείτε τι είχε γράψει σε μας γι' αυτό ο Θανάσης Μπόγρης, εδώ). Είναι ωστόσο έτοιμο να επιστρέψει με καινούριο υλικό και ως προπομπός αυτού δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βιντεοκλίπ για το νέο τραγούδι "Zombie Dance", το οποίο και μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Το "Zombie Dance" προλογίζει το άλμπουμ The Living Dead, το οποίο έχει ως θέμα του τα ζόμπι και κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου από τη Napalm Records.

Το τραγούδι αυτό, όμως, φαίνεται να έχει διχάσει το μεταλλικό κοινό, αφού δεν είναι λίγοι όσοι το ποστάρουν στα social media δηλώνοντας πως είναι ό,τι χειρότερο έχουν ακούσει εδώ και πολύ καιρό, αντιδρώντας έντονα απέναντι στον συνδυασμό των metal ρυθμών με την, εχμ, πόλκα(!). Την τελευταία συνεισφέρουν οι συμμετέχοντες Russkaja, μια punk μπάντα από την Αυστρία, που ανακατεύει ορθόδοξο punk με ska και πόλκα.

Οι φίλοι τους από την άλλη επικροτούν, βλέποντας κι ένα χιούμορ στην όλη υπόθεση, το οποίο θεωρούν ότι λείπει από τον χώρο -τους επιβεβαιώνει άλλωστε ο ίδιος ο Boltendahl, δηλώνοντας ότι «με το "Zombie Dance" ανοίξαμε την πόρτα της Κόλασης για κάθε αληθινό metalhead». Και περιμένουν πώς και πώς τους Γερμανούς να ξανάρθουν στην Ελλάδα περιοδεύοντας για το νέο άλμπουμ: την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου οι Grave Digger θα παίξουν στη Θεσσαλονίκη (στο Eightball), ενώ το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστούν στην Αθήνα (στο Κύτταρο).

{youtube}BsoIONC_clg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured