Στα χρόνια της δεκαετίας του 1990, όταν το ίντερνετ ήταν ακόμα λέξη άγνωστη, ήταν οι τηλεοπτικές οθόνες εκείνες που απασχολούσαν τους νέους της εποχής. Και για τη νεολαία ειδικά που αγαπούσε το rock και τις σκληρές κιθάρες, μία από τις πιο αγαπημένες στιγμές ερχόταν κάθε που το MTV πρόβαλε τη θρυλική πλέον σειρά κινουμένων σχεδίων Beavis & Butt-Head.

Οι κοινωνικά απροσάρμοστοι έφηβοι Beavis και Butt-Head μεγάλωναν χωρίς αυστηρή ενήλικη επίβλεψη, είχαν χαμηλότατο μορφωτικό επίπεδο και εμμονή με το σεξ, τη βία, το heavy metal (περίφημα τα t-shirts Metallica και AC/DC που φορούσαν). Για τον λόγο αυτό η σειρά έγινε επίκεντρο δριμύτατων επικρίσεων, αγαπήθηκε ωστόσο από τη rock νεολαία των 1990s που έβρισκαν κάτι πολύ συμβατό με την ανατολή των grunge ήχων στο βιτριολικό, πολιτικά μη-ορθό χιούμορ των δύο ηρώων.

Το καρτούν ήταν δημιούργημα του Αμερικανού animator, ηθοποιού και μουσικού Mike Judge, ο οποίος ήταν υπεύθυνος και για τις φωνές του Beavis και του Butt-Head. Η σειρά ξεκίνησε το 1993 και κράτησε ως το 1997, με μία ακόμα νοσταλγική κατά βάση σαιζόν να τρέχει το 2011, πριν οι δύο ήρωες «συνταξιοδοτηθούν» οριστικά.

Τώρα, όμως, ο Beavis και ο Butt-Head βγαίνουν προσωρινά από τη σύνταξη με στόχο να ...κοροϊδέψουν τους Portugal. The Man. Και αυτό ακριβώς κάνουν, με το γνωστό τους χιούμορ, στο βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο τέλος της είδησης.

Πώς συνέβη αυτό; Το ζήτησαν οι ίδιοι οι Portugal. The Man από τον Mike Judge, καθώς υπήρξαν κάποτε τεράστιοι fans του σήριαλ. Εκείνος δέχθηκε και έτσι ένα σπέσιαλ βιντεάκι Beavis & Butt-Head θα ανοίγει κάθε εμφάνιση της νυν περιοδείας του συγκροτήματος.

Η μπάντα από το Wasilla της Αλάσκα δισκογραφεί στο αμερικάνικο alternative rock στερέωμα από το 2006 και συχνά είχε εκτιμηθεί από την εναλλακτική κριτική. Αλλά η μεγάλη της στιγμή έφτασε πέρυσι, όταν το single "Feel It Still" (από το 8ο στούντιο άλμπουμ τους Woodstock) τους χάρισε τη μοναδική μέχρι σήμερα επιτυχία τους στα παγκόσμια charts, φτάνοντας στο #4 των Η.Π.Α. και στο #3 της Βρετανίας.

{youtube}yURzFxWt6BY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured