Οι Radiohead έκατσαν πρόσφατα μαζί με τον γνωστό συνθέτη κινηματογραφικών soundtracks Hans Zimmer, και συζήτησαν εκτενώς για τη μουσική επένδυση της σειράς τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ Blue Planet II, για την οποία και κλήθηκαν να δουλέψουν από το BBC.

Κι αυτό το οποίο έκαναν, εν τέλει, ήταν μια φρέσκια ανάγνωση στο "Bloom", τραγούδι των Radiohead από το άλμπουμ King Of Limbs (2011): ο Thom Yorke ηχογράφησε καινούρια φωνητικά, ενώ ο 60χρονος Γερμανός συνθέτης ανέλαβε την επαναδιατύπωση του μουσικού μέρους, μέσω μιας νέας -και πλουσιότερης- ενορχήστρωσης, την οποία ηχογράφησε με τη BBC Symphony Orchestra, με τον Russell Emanuel να επιμελείται της συνολικής παραγωγής.

Το κομμάτι που προέκυψε ονομάστηκε "Ocean (Bloom)" και χρησιμοποιήθηκε για να ντύσει το prequel του Blue Planet II. Μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, να παίζει στο φόντο της αφήγησης του σπουδαίου David Attenborough.

Μιλώντας στον Matt Everitt του BBC, o Yorke εξήγησε ότι είχε προσωπικό ενδιαφέρον για το Blue Planet και δεν ήταν απλώς μια δουλειά: όλο το ενδιαφέρον που έχει αποκτήσει για την οικολογία και τα σύγχρονα περιβαλλοντολογικά προβλήματα, προέρχονται από το παράθυρο που του άνοιξε η σειρά αυτή ντοκιμαντέρ, την οποία είπε ότι συχνά έβλεπε στην τηλεόραση τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού είχε ξενυχτήσει με τον γιο του και προσπαθούσε να κοιμηθεί στον καναπέ.

Εξήγησε επίσης ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή του "Bloom", αφού οι στίχοι «A giant turtle's eyes / Jellyfish swim by» αντανακλούσαν κάτι που είχε δει στο Blue Planet.
 
{youtube}2f9SItUEtJ8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured