news.team

Πρωτοπόρος της μινιμαλιστικής αισθητικής στο κλασικό πεδίο, αλλά και συνθέτης με ευρεία μουσικά ενδιαφέροντα, που απλώθηκαν συχνά ως την ηλεκτρονική έκφραση, την τζαζ και την κλασική μουσική της βόρειας Ινδίας, ο Terry Riley είναι ένας δημιουργός-ογκόλιθος, ο οποίος χαίρει δικαιολογημένης αναγνώρισης.

Δεν έχουν βρει ωστόσο αναγνώριση όλοι οι δίσκοι του: σε μια αρκετά εκτεταμένη δισκογραφία, αντιθέτως, υπάρχουν και άλμπουμ που κάπως «χάθηκαν» από το ραντάρ, λόγω διαφόρων συγκυριών. Ανάμεσά τους είναι και τα Descending Moonshine Dervishes και Songs For The Ten Voices Οf The Two Prophets, που είχαν πρωτοβγεί στην Kuckuck Records το 1982 και 1983 (αντίστοιχα). Δύο δουλειές που επανεκδίδονται τώρα, για πρώτη φορά σε βινύλιο, σε 300 αριθμημένα αντίτυπα, με remastered ήχο.

Το Descending Moonshine Dervishes καταγράφει τη ζωντανή εμφάνιση του Riley στο Metamusik Festival του Βερολίνου (Νοέμβριος 1975), όπου παίζει απλά με ένα τροποποιημένο Yamaha YC 45D και με παραμορφώσεις. Το Songs For The Ten Voices Οf The Two Prophets είναι επίσης καταγραφή ζωντανής του εμφάνισης (στο Amerika-Haus του Μονάχου, Μάιος 1982), απηχεί όμως το ενδιαφέρον του Αμερικανού συνθέτη για την ινδική κλασική μουσική, όπως την έμαθε από τον μέντορά του Pandit Pran Nath.

Και οι 2 επανεκδόσεις έγιναν από τη Beacon Sound.

{youtube}Qngdnk6ywVE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured