Το 2008, η κινηματογραφική μεταφορά του περίφημου μιούζικαλ Mamma Mia!, που είναι βασισμένο στα τραγούδια των Abba (ένα από αυτά δίνει άλλωστε και τον τίτλο), έγινε μία από τις πιο επιτυχημένες εισπρακτικά ταινίες της προηγούμενης δεκαετίας, παρότι στους κριτικούς φάνηκε έτσι κι έτσι. Γυρισμένη από την Phyllida Lloyd σε ένα φανταστικό ελληνικό νησί (το πραγματικό σκηνικό ήταν η Σκόπελος), με τη Meryl Streep ως Donna Sheridan και τον Pierce Brosnan ως Sam Carmichael, έγινε παγκόσμιο hit «σκοράροντας» εισπράξεις της τάξης των 610.000.000 δολαρίων.

Διόλου παράξενο, λοιπόν, που η Universal έδωσε τώρα το πράσινο φως ώστε να υπάρξει sequel.

Η ταινία θα λέγεται Mamma Mia: Here We Go Again! και αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους τον Ιούλιο του 2018, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ol Parker. Ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα για την υπόθεση, αλλά οι πρώτες φήμες μιλούν για κάτι σαν prequel, εστιασμένο στο παρελθόν των κεντρικών χαρακτήρων του πρώτου φιλμ.

Τη μουσική θα παρέχουν βέβαια, για ακόμα μία φορά, τα αθάνατα τραγούδια των Abba: κάποια παραμένουν σταθερά στο soundtrack, ενώ θα ακουστούν και κάποια που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί το 2008.

Αλλά το καλύτερο νέο για τους μουσικόφιλους είναι ότι προβλέπονται και ολοκαίνουρια τραγούδια, γραμμένα φυσικά από τον Benny Andersson και τον Björn Ulvaeus. Οι πιθανότητες βέβαια να τα τραγουδήσουν σε δισκογραφημένη εκδοχή η Anni-Frid Lyngstad ή η Agnetha Fältskog, είναι απειροελάχιστες...

{youtube}Ad9U3h2UmcA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured