Αναστασία Τουρούτογλου

Οι Donny McCaslin (σαξόφωνο), Ben Monder (κιθάρα), Jason Lindner (πιάνο/πλήκτρα), Tim Lefebvre (μπάσο) & Mark Guiliana (ντραμς) ήταν οι μουσικοί που συνόδευσαν τον David Bowie στο τελευταίο του ταξίδι προς εκείνο το Μαύρο Άστρο που ακόμα «στοιχειώνει» το 2016. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν ήταν άσχετοι μεταξύ τους, μα συχνά λειτουργούν -άτυπα- σαν μπάντα του McCaslin. Γι' αυτό και ο τελευταίος είχε τη φαεινή ιδέα (τώρα που «γυρίζει», βέβαια) να μείνουν μαζί και να βγάλουν τον δικό τους δίσκο, με τον Δούκα να τους εμπνέει.

Στο εγχείρημα πήραν μέρος, στο πλάι του McCaslin, οι Lefebvre, Guiliana & Lindner, με τον Nate Wood να τους συμπληρώνει στην κιθάρα. Τα δε αποτελέσματα είναι έτοιμα και πρόκειται να βγουν στις 14 Οκτωβρίου στη Motéma Music υπό το όνομα του McCaslin και τίτλο Beyond Now, σε παραγωγή David Binney.

Το Beyond Now θα περιέχει πρωτότυπες συνθέσεις του McCaslin, αλλά και μια σειρά διασκευών σε Deadmau5, Chainsmokers, Mutemath και βέβαια -ε, αυτό έλειπε- σε ...Bowie.

Τώρα εμείς κρατάμε μικρό καλάθι για όλα αυτά, αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το πρώτο δείγμα δουλειάς που μοιράστηκαν με το κοινό δεν ήταν άσχημο. Και δεν ήταν κι εύκολη η αποστολή, μιας και μιλάμε για μια διασκευή στο "A Small Plot Of Land" του ίδιου του Bowie (από το άλμπουμ 1.Outside του 1995). Βγάλτε όμως τα δικά σας συμπεράσματα, βρίσκοντας το Soundcloud player με ένα κλικ εδώ.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured