Αναστασία Τουρούτογλου

Οι παλιότεροι σίγουρα τα θυμάστε, οι νεότεροι είναι τώρα ευκαιρία να τα μάθετε, μέσω της St. Vincent.

Κι αυτό γιατί η Annie Clark πέρασε το τελευταίο της Σαββατοκύριακο «πειράζοντας» τη μελωδία από το "Thank You For Being A Friend", τραγούδι των τίτλων της απίθανης κωμικής σειράς Τα Χρυσά Κορίτσια (The Golden Girls), που μεσουράνησε μεταξύ 1985-1992 και κέρδισε έπειτα μια ολόκληρη νέα γενιά χάρη στις επαναλήψεις. Τα (πολύ αφαιρετικά) αποτελέσματα μπορείτε να τα ακούσετε στο Twitter της (εδώ).

Τα Χρυσά Κορίτσια ήταν η Dorothy Zbornak (Beatrice Arthur), η Rose Nylund (Betty White), η κοκέτα Blanche Deveraux (Rue McClanahan) και η φοβερή και τρομερή μητέρα της Dorothy, Sophia Petrillo (Estelle Getty). Δυστυχώς, από τα κορίτσια επιβιώνει σήμερα μόνο η Rose, αισίως 94 φέτος. Η Deveraux πέθανε το 2010, είχε προηγηθεί η Arthur το 2009, ενώ η Getty είχε φύγει πρώτη, το 2008.  

Όσο για το "Thank You For Being A Friend", στους τίτλους του σίριαλ το έλεγε η Cynthia Fee, επρόκειτο όμως για διασκευή: το τραγούδι είχε πρώτος πει ο δημιουργός του Andrew Gold το 1978, γνωρίζοντας μάλιστα σημαντική επιτυχία (#25 στα εθνικά charts των Η.Π.Α., #42 στη Βρετανία).

Μακάρι να ακούσουμε τη St. Vincent σε μια πλήρη, κανονική διασκευή. Έχει την ποπ στόφα για να το κάνει, ενώ είναι σίγουρα και αρκετά ακομπλεξάριστη για να μη φοβηθεί τον soft pop χαρακτήρα του κομματιού.

{youtube}XRxMAdoEwQ8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured