Αναστασία Τουρούτογλου

Έφυγε χθες από τη ζωή ο John “Brad” Bradbury, γνωστός από την πορεία του πίσω από τα ντραμς των Specials, σε ηλικία 62 ετών. 

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από επίσημη ανακοίνωση του συγκροτήματος στο Twitter, στην οποία τα μέλη του γκρουπ μιλούν με αγάπη για τον φίλο και συνάδελφο τους και για τον ρόλο που έπαιξε στην εξέλιξη της μουσικής των Specials: «Το παίξιμο του Brad στα ντραμς υπήρξε η κινητήριος δύναμη πίσω από τους Specials και το κλειδί σε αυτό που ονομάζουμε 2 Tone ήχο».

«Ο τρόπος που έπαιζε την ska και την reggae ήταν επιδραστικότατος όταν οι Specials μπήκαν στα παγκόσμια charts για πρώτη φορά το 1979, ενώ ήταν καταλυτικός στην επανασύνδεση του συγκροτήματος το 2008, ένα συγκρότημα με το οποίο συνέχισε να περιοδεύει μέχρι την τελευταία μέρα. Η συνεισφορά του στην παγκόσμια μουσική δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Θα λείψει πολύ σε εμάς, στην οικογένεια και τους φίλους του».

Ο Bradbury που έπαιξε με τους Specials μέχρι το θάνατο του υπήρξε ακόμη μέλος των Allstars και των Selecter. Περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

{youtube}AgcTvoWjZJU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured