Αναστασία Τουρούτογλου

Ο Peter Gabriel μάλλον έχει μεγάλη αγάπη για την έρευνα και τα πειράματα. Μόνο έτσι εξηγείται η απόφαση του να συμμετάσχει σε έναν νέο κύκλο πειραμάτων, τα οποία έχουν σαν στόχο να εντοπίσουν αν οι μαϊμούδες είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν με κάποιον τρόπο την τεχνολογία για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Όπως διαβάζουμε στους Sunday Times, o πρώην τραγουδιστής των Genesis, θα συνεργαστεί με το επιστημονικό κέντρο Monkey World αλλά και με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη σειρά ερευνών.

«Η ιδέα είναι να επεκτείνουμε ένα ήδη υπάρχον, μεγάλο δίκτυο βιντεοκλήσεων, το οποίο είναι διαθέσιμο σε εργαστήρια ώστε να εντοπίσουμε αν διάφορα είδη ζώα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους,» δηλώνει ο Gabriel. 

Όσο για τον ίδιο εμφανίζεται πολύ σίγουρος για τις πιθανές... επιδόσεις των μαϊμούδων καθώς δηλώνει βέβαιος ότι θα είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με τον άνθρωπο, αν βρεθεί και οριστεί κάποιος κοινός κώδικάς επικοινωνίας.

Μέχρι στιγμής όλα τα παραπάνω είναι απλώς στο αρχικό στάδιο και δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί αν ο διάσημος μουσικός θα έχει ενεργό ρόλο στα πειράματα ή αν απλά θα βοηθήσει στον συντονισμό και την χρηματοδότηση.

Πάντως για την ιστορία να πούμε ότι ο Gabriel ξέρει από μαϊμούδες καθώς το 2001 είχε διδάξει σε μερικές πώς να παίζουν πλήκτρα. 

{youtube}VjEq-r2agqc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured