Αναστασία Τουρούτογλου

Η Adele δεν λέει να αφήσει την επικαιρότητα ήσυχη. Ακόμη και εάν δεν είναι υποψήφια για Grammy απασχολεί τα media γιατί δεν είναι υποψήφια στα Grammy. Και τώρα η Κουρδική κοινότητα ισχυρίζεται ότι η Adele είναι μια... κλέφτρα.

Σύμφωνα με τα κοινωνικά δίκτυα της γειτονικής χώρας το "Μillion Years Ago" της Adele είναι κλεμμένο σε μελωδία αλλά και στίχους από τον Κούρδο τραγουδιστή Αχμέτ Κάια. Το τραγούδι του “Acilara Tutunmak” (Σκαρφαλώνοντας τον πόνο), ισχυρίζεται το τουρκικό twitter, είναι ίδιο με το κομμάτι της Βρετανίδας.

Iσχύει κάτι τέτοιο; Από τη μία, τα βρετανικά media έκαναν αμέσως λόγο για αντιγραφή, ενώ ο Τούρκος μουσικοκριτικός Naim Dilmener, είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιες ομοιότητες ανάμεσα στα δύο κομμάτια, «όχι όμως αρκετές για να ισχυριστεί κανείς ότι η Adele έκλεψε το τραγούδι του Καιά».

Σύμφωνη μαζί του είναι και η χήρα του Κούρδου σταρ, Γκούλτεν Κάια που μίλησε στην εφημερίδα Posta. «Δεν πιστεύω ότι μια σταρ τόσο μεγάλη σαν την Adele θα έκλεβε το τραγούδι του συζύγου μου» είπε. «Aν όμως το έκανε συνειδητά, ναι μιλάμε για λογοκλοπή».

{youtube}Y2J017jFtWI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured