Αναστασία Τουρούτογλου

 

Το καινούριο single και βιντεοκλίπ του David Bowie "Blackstar", το οποίο έρχεται ως προπομπός του νέου του, ομώνυμου δίσκου (θα βγει τον Ιανουάριο του 2016), ήταν ένα από τα κύρια μουσικά θέματα συζήτησης στο Facebook και στο Twitter την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο. 

Οι απόψεις που εκφράστηκαν πολλές: σε κάποιους άρεσε πολύ, σε κάποιους άρεσε περισσότερο το clip παρά το κομμάτι, σε μερικούς φάνηκε πως ο David Bowie χρησιμοποιεί τα κόλπα του Scott Walker για να εντυπωσιάσει ένα κοινό που δεν έχει επαφή με το δικό του έργο, σε άλλους πάλι δεν άρεσε καθόλου –με τα πιο φαρμακερά σχόλια να θέλουν τον Δούκα να προσπαθεί να εντυπωσιάσει με κάτι το δήθεν. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το "Blackstar" συζητήθηκε με έναν τρόπο που έχει εκλείψει τα τελευταία χρόνια στο μουσικό στερέωμα: με πάθος και καθολικά, πέρα από περιχαρακωμένες «κοινότητες».

Το βιντεοκλίπ σκηνοθέτησε ο Johan Renck, σκηνοθέτης της νέας τηλεοπτικής σειράς The Last Panther, στους τίτλους έναρξης και τέλους της οποίας παίζονται αποσπάσματα του "Blackstar". 

{youtube}kszLwBaC4Sw{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured