Αναστασία Τουρούτογλου

 

27 νεκροί και τουλάχιστον 200 τραυματίες είναι ο τελικός απολογισμός από μια απίστευτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε την Παρασκευή στη Ρουμανία, σε alt-metal συναυλία.

Η ρουμανική μπάντα Goodbye To Gravity γιόρταζε με live την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ, για τους σκοπούς του οποίου είχε κλείσει το club Colectiv στο Βουκουρέστι. Από τα πυροτεχνήματα όμως που προορίζονταν για το σόου -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον- προκλήθηκε πυρκαγιά, δημιουργώντας πανικό στους περίπου 400 παρευρισκόμενους θεατές.

Κάτι όμως που υπό κανονικές συνθήκες θα αντιμετωπιζόταν και θα είχε αίσιο τέλος, παρά την όποια στο μεταξύ ταλαιπωρία, πήρε δραματική τροπή εξ αιτίας της φύσης του Colectiv: το club αυτό είχε στηθεί σε ένα πρώην εργοστάσιο χωρίς να αναδιαταχθεί η χωροταξία. Με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο μία πόρτα για είσοδο και έξοδο...

Μέσα στο χάος, άλλοι ποδοπατήθηκαν κι άλλοι πνίγηκαν από τους καπνούς, πέφτοντας λιπόθυμοι. Δυστυχώς, οι περισσότεροι νεκροί είναι έφηβοι, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και οι δύο κιθαρίστες των Goodbye To Gravity, Vlad Telea & Mihai Alexandru. Στην εντατική, σε σοβαρή μέχρι στιγμής κατάσταση, νοσηλεύεται και ο τραγουδιστής τους.

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Klaus Iohannis δήλωσε «σοκαρισμένος» στο προφίλ του στο Facebook και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα. 

{youtube}W2leYK_8-fo{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured