Αναστασία Τουρούτογλου

Ο Alex James των Blur έχει ξανακάνει κατά καιρούς προβοκατόρικες δηλώσεις, κάνοντας μας να γελάσουμε και αυτή τη φορά το σκεπτικό του έχει από πίσω κάποια λογική. 

Ο James, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ιδιοκτήτης μίας φάρμας στο Oxfordshire η οποία παράγει τυρί και με αυτή την αφορμή μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του για τις διαφορές και τις ομοιότητες ανάμεσα στις δύο ασχολίες του. Δηλαδή αυτή του μουσικού κι αυτή του τυρέμπορα.

«Η κουλτούρα της ανεξάρτητης μουσικής, της μουσικής με την οποία εγώ μεγάλωσα, έχει εξαφανιστεί τελείως. Όλα τα συγκροτήματα που έβλεπα και άκουγα όταν πήγαινα σχολείο δεν υπάρχουν πια.». Εντάξει, Alex, έχουν περάσει και κάμποσα χρόνια από τότε, βγαίνουν καινούργια συγκροτήματα κάθε μέρα.

Παρόλα αυτά ο μπασίστας των Blur το πήγε ένα βήμα παρακάτω για να εξηγήσει τι εννοεί: «Αν καλλιεργείς κρεμμύδια στο γκαράζ σου, αντί να κάνεις πρόβες με μία μπάντα στο γκαράζ σου, σημαίνει αυτόματα ότι είσαι στην δουλειά. Το πνεύμα της ανεξάρτητης παραγωγής έχει μεταφερθεί από την μουσική στο φαγητό!».

Και φυσικά σύμφωνα με τον James όλο το παραπάνω αποδεικνύεται πολύ εύκολα αν ανοίξεις την βρετανική τηλεόραση. «Κάποτε το πρόγραμμα ήταν γεμάτο με μουσικές εκπομπές. Τώρα βλέπεις συνέχεια εκπομπές με φαγητά».

Τώρα σε αυτό δύσκολα μπορεί αν του πει κάποιος ότι έχει άδικο.

{youtube}6oqXVx3sBOk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured