Αναστασία Τουρούτογλου

Οι φανς του Frank Zappa είναι εκστασιασμένοι. Επί 40 ολόκληρα χρόνια άκουγαν για την προβολή της ταινίας "Roxy: The Movie" αλλά τελικά ποτέ δεν την έβλεπαν. 

Και τελικά λίγες ημέρες πριν το φιλμ έκανε πρεμιέρα για λίγους στον διάσημο κινηματογράφο του Hollywood, Egyptian Theatre", παίρνοντας θετικά σχόλια αν και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την δόση αντικειμενικότητας που περιέχουν, δεδομένου ότι προέρχονται από πιστούς θαυμαστές του Zappa. 

H ταινία ακολουθεί τον μουσικό σε μία σειρά από εμφανίσεις του πίσω στο 1974 και σύμφωνα με πληροφορίες αναδεικνύει μία πιο ανάλαφρη και χαρούμενη πλευρά του Frank Zappa. Στο μεταξύ η βραδιά της πρεμιέρας ολοκληρώθηκε με κάθε επισημότητα αφού ο Iex Winter, ο οποίος έχει ασχοληθεί πολύ με την πορεία του Zappa και αυτή την περίοδο ετοιμάζει ένα επίσημο ντοκιμαντέρ για την ζωή του, ήταν εκεί για να συντονίσει το κομμάτι των ερωτήσεων, ενώ ο Ahmet Zappa ήταν επίσης εκεί για να προλογήσει την ταινία του πατέρα του. 

Εμείς εδώ στην Ελλάδα ίσως να μην έχουμε την ευκαιρία να δούμε το φιλμ στις κινηματογραφικές αίθουσες θα έχουμε παρόλα αυτά την ευκαιρία να το δούμε σε DVD καθώς κυκλοφορεί επίσημα στις 30 Οκτωβρίου.

Δείτε παρακάτω την πλήρη λίστα με τα τραγούδια που ακούγονται στην ταινία:

Cosmik Debris

Penguin In Bondage

T’Mershi Duween

The Dog Breath Variations/Uncle Meat

RDNZL

Inca Roads (the “cocktail” version)

Echidna’s Arf (Of You)

Don’t You Ever Wash That Thing?  

Cheepnis-Percussion

Cheepnis 

I’m The Slime

Big Swifty

Be-Bop Tango (Of The Old Jazzmen’s Church)

 

{youtube}YPIwdlnoKyA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured