Αναστασία Τουρούτογλου

 

Δεν πέρασαν ούτε 3 μήνες από την ανακοίνωση του σχηματισμού των Broken Bats (με τον Dale Crover των Melvins και ο Steven McDonald των OFF!), αλλά φαίνεται πως για τον Ty Segall τα πράγματα δουλεύουν με διαφορετική λογική. Ανακοίνωσε λοιπόν πριν λίγες μέρες την ίδρυση ενός ακόμα συγκροτήματος.

Η νέα μπάντα ονομάζεται GØGGS και η ίδρυσή τους είχε καθώς φαίνεται αποφασιστεί ήδη από το 2013, από όταν οι Ex-Cult άνοιγαν τις συναυλίες της Slaughterhouse περιοδείας του ανήσυχου Αμερικανού δημιουργού. Εκεί τα τακίμιασε ο Segall με τον Chris Shaw και στη συνέχεια μπλέξανε στην όλη ιδέα έναν ακόμα κοινό τους φίλο, τον Charles Moothart των Fuzz (με τους οποίους, παρεπιμπτόντως, ο Segall βγάζει δίσκο σε λίγες μέρες...). 

Οι GØGGS δεν είναι side-project, δηλώνει το τρίο, μα ανάγκη. Και δεν έχασαν καθόλου καιρό, μάλιστα: μπήκαν στο στούντιο ενώ εμείς κάναμε τα μπάνια μας και έχουν ήδη έτοιμο το πρώτο τους single, "She Got Harder". Μπορείτε να το ακούσετε ακριβώς από κάτω, επισήμως όμως θα βγει τον Νοέμβριο από την In The Red Records, με b-side μια διασκευή σε Iggy Pop. 

Υπάρχει και ολόκληρο άλμπουμ στα σκαριά, με πολλούς μάλιστα καλεσμένους (ο Cory Hanson των Wand, η Denee Petracek των Vial, ο Mikal Cronin), το οποίο όμως θα βγει το 2016. Μη μπλεχτεί με τις υπόλοιπες κυκλοφορίες του Ty, που μας είναι ιδιαιτέρως συμπαθής, μα η πικρή αλήθεια είναι πως, πάνω-κάτω, την ίδια μουσική παίζει με ό,τι μπάντα κι αν βρίσκεται μπλεγμένος...

{youtube}Xxu2GwBmH78{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured