Αναστασία Τουρούτογλου

Σε αντίθεση με ό,τι γράφτηκε τις προάλλες κάπου στο ίντερνετ, έχουμε ξαναδεί γυναίκες στη black metal σκηνή –έτσι ενδεικτικά, μπορούμε να θυμηθούμε τη Stellarghost των Ρώσων Twilight Is Mine, τη Shelly Delbridge των Αμερικανών A Cloud Forest ή τη Weibes Blut των δικών μας Acherontas. Όμως η Δανέζα Myrkur φαίνεται να τις ξεπερνά όλες σε φήμη (ή, έστω, σε hype) και να στοχεύει ψηλά με το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της, Μ, το οποίο αναμένεται να βγει 21 Αυγούστου από τη Relapse. 

{youtube}LaX-xAhTIcY{/youtube}

Τα πρώτα δείγματα γραφής έχουν ήδη ενθουσιάσει κόσμο από διαφορετικές μουσικές «φυλές», καθώς η Myrkur ποντάρει σε έναν σύγχρονο, πολυσυλλεκτικό ήχο, στον οποίον μπερδεύεται το black metal όπως εξελίχθηκε στον 21ο αιώνα, με ευδιάκριτα στοιχεία από τη νορβηγική folk παράδοση και με λόγιες, κλασικίζουσες πινελιές στις ενορχηστρώσεις. Πάνω από όλα, όμως, είναι τα φωνητικά της Δανέζας Amalie Bruun, η οποία κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Myrkur –την ισλανδική λέξη για το «σκοτάδι».

Το M είναι ηχογραφημένο σε διάφορες τοποθεσίες στο Όσλο, μεταξύ των οποίων κι ένας τάφος στο μουσείο Emanuel Vigeland, ενώ παραγωγός του είναι ο Garm, ο «εγκέφαλος» πίσω από την επιτυχία των Ulver. Το πρώτο τραγούδι που έγινε βιντεοκλίπ ήταν το "Onde Børn", τώρα όμως δόθηκε στη δημοσιότητα ακόμα ένα κομμάτι, το "Skøgen Skulle Dø", και θα ήταν σίγουρα ωραία αν βλέπαμε ένα βιντεοκλίπ και γι' αυτό.

{youtube}SxkwoD-87C0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured