Το Whiplash του Damien Chazelle (σκηνοθεσία/σενάριο), που θα προβληθεί στην Ελλάδα με τον τίτλο "Χωρίς Μέτρο", συζητιέται ήδη πολύ λόγω των 5 υποψηφιοτήτων του για Όσκαρ –καλύτερης ταινίας, Β΄ανδρικού ρόλου, διασκευασμένου σεναρίου, μοντάζ, μιξάζ. Συζητιέται όμως και πιο ιδιαίτερα ανάμεσα στους μουσικόφιλους, κυρίως τους φίλους της τζαζ και όσους αγαπάνε τα ντραμς. 
 
Η υπόθεση ακολουθεί τον Andrew Neyman (Miles Teller, ο οποίος παίζει προσωπικά ό,τι ντραμς ακούμε στο φιλμ), έναν φιλόδοξο νεαρό που σπουδάζει τζαζ ντραμς σε ένα από τα καλύτερα μουσικά σχολεία της Αμερικής. Καθηγητής του εκεί είναι ο Terence Fletcher (J. K. Simmons), ένας  από τους πιο απαιτητικούς, σκληρούς  και τελειομανείς μαέστρους στην τζαζ. Η μέθοδος διδασκαλίας του, κάθε άλλο παρά συμβατική: υπάρχουν όρια όταν προσπαθείς να αναδείξεις την τέλεια ερμηνεία;
 
Αν λοιπόν θέλετε να είστε ένας από τους 10 τυχερούς που θα κερδίσουν μια διπλή πρόσκληση για να δουν πρώτοι στην Ελλάδα το Χωρίς Μέτρο (τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, στα Village του The Mall) μπορείτε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό της Feelgood με τον εξής πρωτότυπο τρόπο: 
 
- δημιουργήστε τη δική σας playlist στο Spotify, με ό,τι τζαζ κομμάτια επιθυμείτε
- μοιραστείτε τη μέσω Twitter, ποστάροντας με το hashtag #WhiplashJazz 
 
Από εκεί και πέρα, η Feelgood αναλαμβάνει να δημιουργήσει ενα Storify όπου θα συγκεντρωθούν όλες οι συμμετοχές (tweets & playlists) και κάθε μέρα θα ανανεώνεται με τις νέες προσθήκες. Η διορία είναι ως την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, θα ακολουθήσει η κλήρωση, από την οποία θα αναδειχτούν 10 νικητές, λαμβάνοντας καθείς από μία διπλή πρόσκληση για τις 2 Φεβρουαρίου (επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στα σινεμά, 5 Φεβρουαρίου). 
 

{youtube}iM2AkY8MScs{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured