Αναστασία Τουρούτογλου

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο ηγέτης των Swans, Μichael Gira, μιλάει για το ποιο θα ήταν το soundtrack της ζωής του και συμπεριλαμβάνει σε αυτό από τραγούδια του Howlin' Wolf και των Doors μέχρι κομμάτια ενός Θιβετιανού συγκροτήματος ψαλτών που τραγουδούν θρησκευτικούς ύμνους.
 
Μόλις όμως η συζήτηση έφτασε στο αγαπημένο του τραγούδι από τους Doors, o Gira άρχισε να μιλάει με πάθος για το "The Crystal Ship" και κατέληξε να μιλάει με ακόμη περισσότερο πάθος για τον...Morrison. 
 
«Oι φίλοι μου είχαν ξεκινήσει να παίρνουν acid ακούγοντας το ντεμπούτο των Doors το 1967, και το πήρα και εγώ. Αν θυμάμαι καλά, είχα ξεκινήσει να παίρνω acid ένα χρόνο πριν, στα 12 μου. Είναι ένα πανέμορφο κομμάτι μουσικής. Η γυναίκα μου είχε βρει μια α-καπέλα βερσιόν στο ίντερνετ, η οποία είναι απίστευτη. Αν ήμουν γκέι, θα ήμουν σκλάβος του σεξ του Jim Morrison!». 
 
Και στη συνέχεια, σε μία προσπάθεια να επιστρέψει την συζήτηση στο τραγούδι, συμπλήρωσε: «Εκείνη την εποχή, όταν το ακούς πρώτη φορά, τόσο φρέσκο και νέο, είναι μια εμπειρία μοναδική».
 
 

{youtube}QehH-JWobEQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured