Αναστασία Τουρούτογλου

Δεν είναι υπέροχο όταν οι καλλιτέχνες αυτοχαρακτηρίζονται «οι καλύτεροι»; Αλλά έτσι είναι, όταν ο άλλος αισθάνεται πως είναι έτσι κι αλλιώς «ο καλύτερος» κι «ο κορυφαίος» δεν είναι μετά να απορείς που έχει να βγάλει πραγματικά καλό δίσκο 19 χρόνια. 
 
Τέλος πάντων, ο Billy Corgan τα έχει λύσει αυτά με τον εαυτό του και δεν αισθάνεται περίεργα να δηλώνει πως αυτός και ο Kurt Cobain βρίσκονται στην κορυφή. Αυτό παλιό και το έχουμε χωνέψει.
 
Τώρα η κρίση μεγαλείου συνεχίζεται με τον frontman των Smashing Pumpinks να μας λέει τη γνώμη του για τους Pearl Jam και τους Foo Fighters. Σε πρόσφατη εμφάνιση του στο Howard Stern Show ο Corgan ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή του σόου πού τοποθετεί τους Pearl Jam από τη στιγμή που ο ίδιος (και ο Cobain) είναι οι καλύτεροι του είδους. Kαι η απάντηση ήταν σαφέστατη: «Ούτε καν μας πλησιάζουν». 
 
Μετά βέβαια είπε ότι «είναι μια καταπληκτική μπάντα που έχει μεγάλο κοινό και καλά κάνει» κάτι το οποίο (σχεδόν) πήρε πίσω 2 λεπτά αργότερα, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει πως γίνεται μετά από τόσα χρόνια να εξακολουθούν να γεμίζουν στάδια ολόκληρα. Κοινώς, ποιος τους ακούει αυτούς τους ατάλαντους μωρέ;
 
Όσο για τους Foo Fighters αυτοί απλά δεν τον «πολυενθουσιάζουν». Γούστα είναι αυτά. 
 
Σε επόμενη συνέντευξη πάντως θα μπορούσαμε να ανοίξουμε κι άλλο τη συζήτηση ώστε να μας πει που τοποθετεί το White Album των Beatles σε σχέση με το Mellon Collie and the Infinite Sadness των Smashing Pumpinks.  
 
 

{youtube}NOG3eus4ZSo{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured