Αναστασία Τουρούτογλου

red081216survivor05-001
 
Παρότι οι Survivor είχαν ήδη πίσω τους την τεράστια επιτυχία του "Eye Of The Tiger" όταν ο Jimi Jamison ήρθε από τους Cobra για να αντικαταστήσει τον αυθεντικό τους τραγουδιστή Dave Bickler στα τέλη του 1983, κατάφερε να κατοχυρωθεί στο arena rock πάνθεον της δεκαετίας του 1980 ερμηνεύοντας το "Burning Heart" (1985). Όσοι μεγάλωσαν εκείνα τα χρόνια το θυμούνται άλλωστε ως μια μεγάλη χαρντ ροκ επιτυχία, άρρηκτα συνδεδεμένη με το Rocky IV, στο soundtrack του οποίου και πρωτοεμφανίστηκε.  
 
Χθες όμως, η "Φλεγόμενη Καρδιά" του Jimi Jamison έπαψε να χτυπά: βρέθηκε νεκρός από καρδιακή προσβολή στο σπίτι του, στο Μέμφις του Τενεσί, μόλις στα 63 του. Μέσω του Twitter λογαριασμού τους, οι υπόλοιποι Survivor τον αποχαιρέτησαν σοκαρισμένοι, αποκαλώντας τον «αδερφό». 
 
Το 1989, ο Jamison μιλούσε με τους Deep Purple ώστε να αναλάβει το πόστο του τραγουδιστή τους, μετά την τότε απόλυση του Ian Gillan, κάτι όμως που ποτέ δεν πραγματώθηκε, λόγω των ανησυχιών του επιτελείου του. Το τελευταίο τον ήθελε στους Survivor, με τους οποίους ωστόσο η συνεργασία λύθηκε οριστικά εκείνα τα χρόνια, μετά τις απογοητευτικές πωλήσεις του άλμπουμ Too Hot To Sleep
 
Αργότερα ο Jamison θα ξαναενωνόταν κατά διαστήματα μαζί τους, κυρίως όμως έκανε σόλο καριέρα, peak της οποίας ήταν το τραγούδι των τίτλων της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Baywatch, "I'm Always Here". Το τελευταίο του σόλο άλμπουμ (Never Too Late) κυκλοφόρησε πρόπερσι. 
 
{youtube}Kc71KZG87X4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured