Αναστασία Τουρούτογλου

royalblood

Οι Royal Blood είναι ένα συγκρότημα από το Brighton, παίζουν κάτι ανάμεσα σε garage rock και blues rock και αποτελούνται από τον Mike Kerr και τον Βen Thatcher.  
 
Το πραγματικά ενδιαφέρον ξεκινάει όταν την Δευτέρα που μας πέρασε κυκλοφόρησαν το ομόνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους, το οποίο σε λιγότερο από μια εβδομάδα πούλησε περισσότερα από 66 χιλιάδες αντίτυπα.
 
Το νούμερο είναι από μόνο του αστρονομικό για ένα τόσο σύντομo χρονικό διάστημα ακόμη και για τα βρετανικά δεδομένα - για τα ελληνικά ας μην το συζητήσουμε καλύτερα - και πήρε την πρωτιά από τα χέρια του Noel Gallagher,  ο οποίος το 2011 με τον πρώτο σόλο δίσκο του είχε καταφέρει να πουλήσει εξίσου μεγάλα νούμερα αλλά σε μεγαλύτερους χρόνους. Για να λέμε βέβαια και του στραβού το δίκιο, ανάμεσα στον Gallagher και τους Royal Blood δεν τίθεται θέμα σύγκρισης αφού τον Νoel τον ήξεραν ήδη οι πάντες μέσω των Oasis.
 
Πάντως και τα παιδιά το είχαν κάνει το hype τους πριν φτάσουν στην κορυφή των charts: στο φεστιβάλ του Reading έπαιξαν ζωντανά στην σκηνή του NME/Radio 1 μαζεύοντας τρελό κόσμο.
 
{youtube}ere2Mstl8ww{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured