Αναστασία Τουρούτογλου

10621092_10152689061034540_2045217310_n

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες δηλώνουν βέβαιες πως ο άνθρωπος που προξένησε παγκόσμιο σοκ αποκεφαλίζοντας τον Αμερικανό δημοσιογράφο James Foley, ως αντίποινα για τις αεροπορικές επιθέσεις των Η.Π.Α. κατά του προελαύνοντος Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία (ISIS), είναι Βρετανός υπήκοος. Και ένας από τους τρεις βασικούς υπόπτους είναι ο 23χρονος ράπερ Abdel-Majed Abdel Bary, αιγυπτιακής καταγωγής.

O Bary ήταν γνωστός στους grime κύκλους του δυτικού Λονδίνου ως L Jinny ή Lyricist Jinn, τραγούδια του είχαν μάλιστα ακουστεί και στο BBC Radio 1. Ωστόσο ο πατέρας του Adel Abdel Bari συνελήφθη το 1999 ως ύποπτος για συνεργία στις βομβιστικές επιθέσεις της αλ-Κάιντα κατά των αμερικανικών πρεσβειών στην Τανζανία και στην Κένυα, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 224 άτομα. Παρότι κύκλοι της βρετανικής Αριστεράς τον θεώρησαν ως αθώο θύμα της αντι-ισλαμικής υστερίας των τελευταίων χρόνων και έφεραν την υπόθεσή του ως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Bari εκδόθηκε τελικά στις Η.Π.Α. το 2012 και αναμένεται να καταδικαστεί σε ισόβια.

Πριν λίγους μήνες ο γιος του ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει τη μουσική και έφυγε για τη Συρία· σύντομα έγινε φανερό σε όσους είχαν επαφή με τα social media του πως βρέθηκε πολύ ενεργά στο πλευρό των φανατικών Ισλαμιστών της περιοχής. Ο Bary άλλαξε μάλιστα το όνομά του στο Twitter, γενόμενος «Soldier Of Allah», και δεν δίστασε να φωτογραφηθεί με στρατιωτική ένδυση, κρατώντας διάφορα όπλα, μα και να επαινέσει δημόσια τον Οσάμα μπιν Λάντεν. 

{youtube}QkvWTgj98-4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured