Αναστασία Τουρούτογλου

chapman

Το πρωί της 8η Δεκεμβρίου του 1980 τον πλησίασε και του ζήτησε να υπογράψει ένα αυτόγραφο στην δεύτερη σελίδα του βιβλίου του J.D. Salinger «Ο Φύλακας στη Σίκαλη». Το βράδυ της ίδιας ημέρας τον περίμενε πάλι, έξω από την πολυκατοικία του στο Μανχάταν, και τον πυροβόλησε τέσσερις φορές.

Πριν από λίγες ημέρες, 34 χρόνια μετά τη δολοφονία του John Lennon, ο δολοφόνος του, Mark David Chapman, κατέθεσε για όγδοη φορά αίτηση αποφυλάκισης, η οποία για ακόμη μια φορά δεν έγινε δεκτή από τη δικαιοσύνη.

Τα μέλη του τριμελούς δικαστηρίου που μελέτησαν την υπόθεση της αποφυλάκισης, μίλησαν με τον δολοφόνο του Lennon τηλεφωνικά και αφού του υπέβαλαν μια σειρά ερωτήσεων αποφάσισαν πως πρέπει να παραμείνει στη φυλακή. Παράλληλα, σε σχετικό γράμμα που έστειλαν στον ίδιο τον Chapman αναφέρουν πως δεν είναι καθόλου βέβαιοι πως σε περίπτωση που αποφυλακιστεί δεν θα είναι επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια.

Ο Μark David Chapman, ο οποίος καταδικάστηκε το 1981 παραδέχθηκε σε δημόσια ακρόαση το 2010 ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον τηλεπαρουσιαστή Johnny Carson και την ηθοποιό Elisabeth Taylor αλλά προτίμησε τον John Lennon γιατί «ήταν πιο προσβάσιμος».

Αν και η Yoko Ono είναι εντελώς αντίθετη στο ενδεχόμενο αποφυλάκισης του, ο Chapman έχει το δικαίωμα να ξανακάνει αίτηση για να βγει από την φυλακή τον Αύγουστο του 2016. 

 

{youtube}p4yHYbhCDLg{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured