Στυλιανός Τζιρίτας

neil4

Ο λόγος δεν είναι άλλο από μία συμφωνία που μόλις έκλεισε η κυβέρνηση με τη γνωστή εταιρεία Shell και με την οποία παραχωρούνται 13.000 εκτάριαπρος αυτήν για εκμετάλλευση του υπεδάφους. Αυτό θα έρθει σαν επέκταση της συμφωνίας που υπάρχει μεταξύ της εταιρείας και της κυβέρνησης ήδη εδώ και αρκετά χρόνια και που επιτρέπει στη Shell την εκμετάλλευση των ορυχείων Jackpine σε έκταση 7.500 εκταρίων.

Η Shell λέει ότι αυτό θα φέρει θέσεις εργασίας και πολλά εκατομμύρια δολάρια στην περιοχή (πέραν της συμφωνίας με την κυβέρνηση) ενώ οικολογικές οργανώσεις όπως και ο ίδιος ο Neil Young υποστηρίζουν ότι θα νεκρώσει τον τόπο γύρω από τις εκσκαφές και θα διώξει ή αφανίσει πολλές χιλιάδες ζώα.

Ο Young χαρακτήρισε την καναδική κυβέρνηση "απομίμηση της φτωχής σκέψης της κυβέρνησης George Bush” ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Jason MacDonald απάντησε στον Καναδό ρόκερ με κυνικό τρόπο λέγοντας "Ακόμα και η ζωή ενός επιτυχημένου μουσικού του rock εξαρτάται από την καθημερινή εργασία δεκάδων Καναδών επί των πλουτοπαραγωγικών πηγών"

{youtube}qr8QelEaSEw{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured