Στυλιανός Τζιρίτας

b17c5c514027a7871eff1941e698

O Thom Yorke, οι Foals και ο David Byrne σε πρόσφατες δηλώσεις τους επιτέθηκαν στο Spotify για τα πολύ χαμηλά ποσά που λαμβάνουν οι καλλιτέχνες από την εκπομπή των συνθέσεων τους.
Η απάντηση του Spotify στις επικρίσεις ήταν η προσεδάφιση της πλατφόρμας/site Spotify Artists όπου δίνονται αναλυτικότατες απαντήσεις για την πορεία της εταιρείας πίσω από την πλατφόρμα όπως και με ποιο τόπο μοιράζονται τα έσοδα.
Ο διευθύνων του τμήματος καλλιτεχνών στο Spotify Mark Williamson δήλωσε σχετικά ότι «κάθε αλλαγή πλεύσης στο τρόπο ακρόασης και μορφή της μουσικής δημιουργεί παρανοήσεις και μπέρδεμα αρχικώς. Το καταλαβαίνουμε και θέλουμε να είμαστε όσο πιο διάφανοι γίνεται στο κοινό περί των διαδικασιών μας»

Το Spotify πληρώνει σύμφωνα με τις δηλώσεις του περίπου το 70% τω εσόδων του σε εταιρείες και ανθρώπους που έχουν τα δικαιώματα χρήσης τραγουδιών και συνθέσεων. Οι μουσικοί πληρώνονται μέσω των προαναφερθέντων διαύλων.

Το Spotify για να δώσει ένα δείγμα των εσόδων της παρουσίασε νούμερα εισροών σε 5 διαφορετικούς δίσκους (χωρίς ξαναλέμε να κατονομάζει καλλιτέχνες ή δίσκους) όπου άμα την παρουσία τους στην πλατφόρμα τον Ιούλιο του 2013 είχαν έσοδα που κυμαίνονταν από 3.300 δολάρια για ένα indie δίσκο μέχρι 425.000 δολάρια για ένα παγκόσμιας εμβέλειας και επιτυχίας album.


{youtube width="480" height="300"}GAjjDZcuIV0{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured