Στυλιανός Τζιρίτας

BeastieBoys

Μπορεί να ακούγεται τελείως άκυρη κίνηση ένεκα του οτι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα αλλά όταν μπαίνει θέμα ρεζιλοποίησης (να και ο νεολογισμός…) της μπάντας. Η αμερικάνικων συμφερόντων GoldieBlox είναι μια εταιρεία  που αυτοδιαφημίζεται ότι κατασκευάζει «παιχνίδια για τους μελλοντικούς μηχανικούς» αλλά κατά πως φαίνεται οι Beastie boys δε συμφωνούν με το τσιτάτο και ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά εναντίον της GoldieBlox.

Ο λόγος είναι ότι η εταιρεία διαφημίζει ένα προϊόν της που αφορά αποκλειστικά κοριτσάκια που φτιάχνουν έναν κλασσικό ροζ διάκοσμο σε στυλ πριγκηπέσας του παραμυθιού, με τη βοήθεια ενός set της εταιρείας που ονομάζεται Goldie Box and the Spinning Machine. Στο διαφημιστικό τηλεοπτικό spot του παραπάνω προϊόντος ακούγεται ως μουσική υπόκρουση το τραγούδι των Beasties “Girls” σε ειδική διασκευή.

2013-11-25_071911

Η εταιρεία μάλιστα υποστηρίζει ότι ακριβώς το ότι υπάρχει αυτή η καινούργια version του τραγουδιού οδηγεί την αντίληψη για το σεξιστικό, όπως το χαρακτηρίζει, τραγούδι του συγκροτήματος σε μια πιο ισότιμη λογική περί της ισότητας των δύο φύλων…

{youtube}UFpe3Up9T_g {/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured