sonik.team

Sonik89_04

Στο νέο SONIK (Νοεμβρίου), που κυκλοφορεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, θα βρείτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο φασισμό γύρω και μέσα μας, με αφορμή τα λεγόμενα του Γιάννη Αγγελάκα στο Θέατρο Βράχων, όταν ακούστηκε το σύνθημα «φασίστες κουφάλες, έρχονται κρεμάλες».

Το Avopolis.gr αναδημοσιεύει σήμερα ένα από τα κείμενα του τεύχους του SONIK...

Sonik89_03

Ορέστης και Λύσανδρος Φαληρέας (Imam Baildi): Ασχολήσου με την πάρτη σου ή Μία υπόκλιση στο Γ. Αγγελάκα

Είσαι στη σκηνή και ακροβατείς μεταξύ της προσπάθειάς σου να δώσεις στο κοινό αυτό που έχει έρθει να ακούσει και της προσπάθειας να μη φανεί ότι προσπαθείς ή ότι συγχρόνως σκέφτεσαι και άλλα δυο - τρία πράγματα, π.χ. «μήπως να μην παίξω το τάδε κομμάτι, δε θα περάσει σήμερα», ή «αυτή εκεί η παρέα γιατί έχει γυρισμένη την πλάτη»; Και ξάφνου ο πολύπλοκος ειρμός σου διακόπτεται από ένα σύνθημα. Τι κάνεις;

Αν είσαι ο Αγγελάκας, λες μια μεγάλη αλήθεια. Και όχι μόνο τη λες, αλλά τη διατυπώνεις και σα στίχο. Μαγική ικανότητα αυτό το τελευταίο, αλλά δεν είναι της στιγμής.
Το θέμα είναι να έχεις καταλήξει σε δυο - τρία πράγματα στη ζωή σου, και να έχεις και την τόλμη να τα πεις. Γιατί, όταν ο κόσμος φωνάζει συνθήματα, δεν του αρέσει να τον διακόπτουν.

Ποιος είναι λοιπόν ο φασίστας μέσα μας; Είναι ο μισαλλόδοξος, αυτός που μισεί απόψεις που διαφέρουν από τη δικιά του και κρίνει τους ανθρώπους βάσει κατηγοριών που ο ίδιος έχει σχηματίσει. Ο «Ελληνάρας» που κράζει τους ομοφυλόφιλους. Ο Νεοδημοκράτης που βλέπει ένα Συριζαίο και τον θεωρεί άπλυτο επειδή έχει ράστα. Είναι ο Συριζαίος που θεωρεί εχθρό του ένα τύπο με ακριβό αμάξι. Είμαστε εμείς που χαρακτηρίζω και τους δύο με βάση το κόμμα που ψηφίζουν.

Ο φασίστας είναι ο ανθρωπάκος μέσα μας που φοβάται το «άλλο». Αυτόν ακριβώς το φοβισμένο φουκαρά εκμεταλλεύεται ο κουτοπόνηρος πολιτικάντης της εποχής μας, ο οποίος μην έχοντας κάποια λύση να προσφέρει, ούτε λεφτά για να αποχαυνώσει τον κόσμο, στρατολογεί ψήφους καλλιεργώντας το φόβο. Ο Χρυσαυγίτης καλλιεργεί το φόβο του εγκληματία μετανάστη, ο Νεοδημοκράτης το φόβο της επιστροφής στη δραχμή και ο Συριζαίος το φόβο του σατανικού νεοφιλελεύθερου δυνάστη.

Zούμε σε μια κοινωνία που παράγει ολοένα εντονότερες ανισότητες, και σύντομα θα αποκτήσει εντονότερα τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά, θα χωρίζεται δηλαδή από οικονομικής άποψης στους από πάνω και τους από κάτω. Αν στον αναπόφευκτο αυτό οικονομικό διαχωρισμό προσθέσουμε και το φόβο του άλλου τότε θα βιώσουμε πολύ χειρότερες καταστάσεις. Είναι καιρός να αλλάξουμε την τάση που έχουμε σα λαός να υποβαθμίζουμε το διπλανό μας, χωρίς να κοιτάζουμε πρώτα να βελτιώσουμε την πάρτη μας. Ασχολήσου με την πάρτη σου, λοιπόν, και αντιμετώπισε τον άλλον πρώτα με κατανόηση και μετά, αν δε σου αρέσει, με ψυχραιμία.

Και, άλλη φορά, ας μην περιμένουμε να σκοτωθεί ένας Έλληνας για να ξυπνήσουμε.

Sonik89cover

Το μουσικό περιοδικό SONIK by Avopolis.gr κλείνει αυτό το μήνα 9 χρόνια και το γιορτάζει με ένα ακόμα πλήρες τεύχος, αλλά και με μια συλλεκτική έκδοση. Το νέο SONIK κυκλοφορεί και πάλι στην απλή έκδοση των 3,90 ευρώ και στη συλλεκτική έκδοση (στην τιμή των 7,50 ευρώ) που περιλαμβάνει ένα ακόμα βιβλίο από τις Εκδόσεις Οξύ (περιλαμβάνονται τα βιβλία: HELLRAISER-COMIC, ΠΝΙΓΜΟΣ, INDIGO, ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΑΜΕ - ΦΥΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ, ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ - COMIC, ΑΜΑΡΤΟΒΟΡΟΣ, ΝΥΧΤΟΒΑΤΗΣ, ΠΑΛΟΥΚΙ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ, ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, RING) και τη βιογραφία του Freddie Mercury (These Are The Days Of His Life), με σπάνιες φωτογραφίες και δημοσιεύματα από το σύνολο της ζωής και της καριέρας του. Η συλλεκτική αυτή έκδοση κυκλοφορεί αποκλειστικά με το SONIK! Δύο βιβλία αξίας 20 ευρώ, μόνο με 3,60 ευρώ παραπάνω από το κόστος της κανονικής έκδοσης! Την Τρίτη 22/10 κυκλοφορεί η απλή έκδοση του SONIK και την Τετάρτη 23/10 η έκδοση με τα δώρα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured