news.team

beatles_sgtpeppers

Το ξέρατε ότι Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band δεν ήταν μέχρι τώρα πλατινένιο στη Μ. Βρετανία; Κι όμως, μόλις τώρα έγινε, χάρη σε μια αλλαγή στον τρόπο που η British Phonographic Industry απονέμει τα σχετικά βραβεία... Έτσι, 13 από τα άλμπουμ των Beatles θα λάβουν βραβεία το... 2013.

Από το 1973, η BPI χαρακτηρίζει ένα άλμπουμ ασημένιο, χρυσό και πλατινένιο, όχι μόνο μόλις αυτό ξεπεράσει τις 60.000, 100.000 και 300.000 πωλήσεις αντίστοιχα στη Μ. Βρετανία, αλλά και με σχετική αίτηση της δισκογραφικής. Αν αυτή δεν υπήρχε, οι χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι δεν απονέμονταν.

Αυτό το καθεστώς άλλαξε τον περασμένο μήνα. Πλέον, είτε ένα label ζητά, είτε δεν ζητά το αντίστοιχο certificate, στα άλμπουμ που φτάνουν αυτά τα νούμερα απονέμονται τα αντίστοιχα βραβεία. Πολλά κλασικά άλμπουμ, λοιπόν, τα οποία πουλάνε ως τις μέρες μας, ανήκουν σ' αυτή την κατηγορία. Βέβαια, δεν θα πάρουν οι Beatles αυτά που δικαιούνται.

Αν και η BPI ξεκίνησε να δίνει τα certificate πωλήσεων το 1974, τα νέα βραβεία δίνονται βάσει αρχείων από το 1994. Κι έτσι, ένας δίσκος όπως το Sgt Pepper's, που έχει πουλήσει πάνω από 5 εκ. αντίτυπα στη Μ. Βρετανία, δεν θα γίνει 17 φορές πλατινένιο, αλλά τριπλά πλατινένιο, για τις 900.000 κόπιες που πούλησε από το 1994 και μετά.

{youtube}1T5fqLBhZgo{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured