sonik.team

sonik88_cassette

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα η Cassette Store Day, όπως έχουμε πει. Τρεις Άγγλοι φίλοι μουσικόφιλοι αποφάσισαν φέτος να τρέξουν την πρώτη Cassette Store Day το Σάββατο, στα χνάρια της αγαπημένης Record Store Day. Όχι ότι θα καταλάβουμε και τίποτα στην Ελλάδα τη συγκεκριμένη ημέρα, αλλά όπως και να 'χει παρουσιάζει ενδιαφέρον μια κουβέντα με τους εμπνευστές αυτής της προσπάθειας.

Ο Μάνος Νομικός τους μίλησε για λογαριασμό του SONIK που κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα, όντας περίεργος για τα κίνητρά τους, όσο και για την πώληση της κασέτας σήμερα. "Εσχάτως, τα εργοστάσια κοπής κασετών απλά δεν προλαβαίνουν να καλύπτουν τις παραγγελίες σε καθημερινή βάση. Ετοιμάζονται και αρκετά ντοκιμαντέρ, όπως το πολυαναμενόμενο “Cassette” του Zack Taylor. Η αντίδραση για την Cassette Store Day, όπως είπαμε, έχει υπάρξει φοβερή για την ώρα και φαίνεται ότι πάει χέρι χέρι με την άνοδο αυτού του πολύ εύκολου και φτηνού audio μέσου", είπαν μεταξύ άλλων, και συμπλήρωσαν: "Αρχικά, η ιδέα για την Cassette Store Day ήταν να ασχοληθούμε με τις μικρές DIY δισκογραφικές. Αφού αρχίσαμε να οργανώνουμε τα event και να μιλάμε με διάφορες εταιρίες, η ανταπόκριση των μεγαλύτερων δισκογραφικών ήταν κάτι που δεν περιμέναμε. Είναι ωραίο να ανακοινώνεις ότι στην πρώτη Cassette Store Day θα έχουμε κυκλοφορίες απο ονόματα απο At The Drive-In, The Flaming Lips, The Pastels, Deerhunter, Haim και πολλά πολλά ακόμα."

Όπως έχουμε πει, το νέο τεύχος του SONIK αναμένεται στις 11 Σεπτεμβρίου και κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις. Την απλή, με 3,90 ευρώ και την έκδοση με δύο μοναδικά δώρα: Ένα συλλεκτικό βινύλιο του νέου single των Placebo, Too Many Friends και ένα βιβλίο των εκδόσεων Οξύ, σε ένα πακέτο, με τιμή 7,50 ευρώ.

Στο τεύχος θα διαβάσετε ανταποκρίσεις των Τάσου Μαγιόπουλου και Άρη Καραμπεάζη από δύο ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Greenville Festival, Rock In Roma), ένα πολύ μεγάλο αφιέρωμα στο YouTube και τη μουσική βιομηχανία, τους stars, την εκμετάλλευση των χρημάτων των καλλιτεχνών από επιτήδειες εταιρίες, τον τρόπο να βγάλει κανείς χρήματα από αυτό, και άλλα ενδιαφέροντα. Θα βρείτε επίσης κριτικές στα νέα άλμπουμ, συγκεντρωμένες πληροφορίες γι' αυτά που αναμένουμε προσεχώς δισκογραφικά, αλλά και τα πρόσωπα που θα μας απασχολήσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς, ένα backstage με τους Black Rebel Motorcycle Club στο Rock En Seine, μια αποκλειστική συνέντευξη με τους Placebo, τον Alborosie, αλλά και μια (από κοντά) συνέντευξη του Χάρη Συμβουλίδη με τους δύο Pet Shop Boys, που έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη χώρα μας. Μιλήσαμε με τους Neil Tennant & Chris Lowe στο ξενοδοχείο τους, και τους βρήκαμε φιλικούς, ευγενέστατους και σε πλακατζίδικη διάθεση, η οποία παραλίγο να δώσει εντελώς άλλη τροπή στη συνέντευξη...

{youtube}Y5cZvbOisk4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured