Δελτίο Τύπου

johnlegend_2013

Ο πολύ-βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης John Legend κυκλοφόρησε το νέο του single “Who Do We Think We Are”, στο οποίο συμμετέχει ο Rick Ross, και τώρα μας παρουσιάζει το video. Tο τελευταίο έκανε πρεμιέρα στα BET’s 106 & Park και στο VEVO.com. Το video, που γυρίστηκε στη Νέα Υόρκη, σκηνοθέτησε ο Paul Gore ("False Flags" - Massive Attack, "Run" - Snow Patrol, "You Can't Go Home" - DJ Shadow).

Το “Who Do We Think We Are” είναι το πρώτο single από το επερχόμενο album του Legend, Love In the Future, το οποίο θα κυκλοφορήσει από την G.O.O.D. Music/Columbia στις 2 Σεπτεμβρίου. Στο πολύ-αναμενόμενο album παραγωγή έχει κάνει ο Legend μαζί με τους επί-χρόνια συνεργάτες του, Kanye West και Dave Tozer.

Γεννημένος στο Ohio, ο John Legend είναι ένας διακεκριμένος, πολυβραβευμένος, πλατινένιος τραγουδιστής-τραγουδοποιός. Έχει πουλήσει πάνω από επτά εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο. Έχει κερδίσει εννέα Grammy Awards, τρία βραβεία Soul Train, βραβείο BET στην κατηγορία Best New Artist και το ειδικό βραβείο Starlight από το Songwriters Hall of Fame. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, όπου σπούδασε αγγλική και Αφρο-αμερικανική λογοτεχνία, ο Legend συμμετείχε σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών δραστηριοτήτων όταν ήταν στο κολέγιο. Την ίδια περίοδο ο Legend παρουσιάστηκε στην Lauryn Hill, η οποία του ζήτησε να παίξει στο πιάνο το τραγούδι της "Everything Is Everything" και λίγο αργότερα άρχισε να δίνει show στην περιοχή της Φιλαδέλφειας, ενώ τελικά διεύρυνε το κοινό του σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ατλάντα και Ουάσιγκτον. Μετά το κολέγιο, ο Legend παρουσιάστηκε στον τότε επερχόμενο hip-hop καλλιτέχνη Kanye West, ο οποίος υπέγραψε γρήγορα τον Legend στο label του G.O.O.D. Music και του ζήτησε να τραγουδήσει hooks κάποιων τραγουδιών του. Ο Legend άρχισε να κερδίζει κοινό και κριτικούς με μια σειρά από συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, κάνοντας φωνητικά σε μια εντυπωσιακή λίστα από top tracks, όπως μεταξύ άλλων στο “All of the Lights” του West, το “Encore” του Jay-Z και τα backing vocals στο “You Don’t Know My Name” της Alicia Keys που κυκλοφόρησε το 2003. Το ντεμπούτο άλμπουμ του Legend, Get Lifted, κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2004 από την Columbia Records. Έλαβε εξαιρετικές κριτικές και ξεχώρισε το single “Ordinary People”. Επίσης κέρδισε στα βραβεία Grammy του 2006 στις κατηγορίες Best R&B Album, Best New Artist και Best Male R&B Vocal Performance, μεταξύ άλλων. Η συνέχεια ήταν το πλατινένιο Once Again, που κυκλοφόρησε το 2006 και έδωσε στον Legend άλλο ένα Grammy, αυτή τη φορά στην κατηγορία Best Male R&B Performance, για το τραγούδι του “Heaven”. Η επόμενη κυκλοφορία του ήταν το Evolver του 2008, με πρώτο single το “Green Light”, στο οποίο συμμετείχε ο Andre 3000. Η πιο πρόσφατη δουλειά του Legend ήταν το 2010: η συνεργασία του με τους the Roots στο “Wake Up”, το οποίο κέρδισε το βραβείο Grammy για το καλύτερο R&B album ένα χρόνο μετά.

Σε όλη τη καριέρα του, ο John έχει εργαστεί για να κάνει τη διαφορά στις ζωές των άλλων. Το 2007, ίδρυσε το Show Me Campaign (ShowMeCampaign.org), μια πρωτοβουλία που εστιάζει στην εκπαίδευση ως κλειδί για να σπάσει ο κύκλος της φτώχειας. Το βραβείο BET Humanitarian of the Year το 2010, το βραβείο CARE Humanitarian Award για την Παγκόσμια Αλλαγή το 2009, το βραβείο Bishop John T. Walker Distinguished Humanitarian Service το 2009 από την Africare και το βραβείο Harvard Foundation Artist of the Year το 2011 αναγνωρίζουν τις προσπάθειες και την αφοσίωση του Legend σε αυτόν τον χώρο. Ο John βρίσκεται στα διοικητικά συμβούλια του The Education Equality Project, Teach for America, Stand for Children και του Harlem Village Academies και συμμετέχει στο Harlem Village Academies’ National Leadership Board.

{youtube}oTNbtl0uFrI{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured