Δελτίο Τύπου

joesatriani

Στις 5 Μαΐου θα κυκλοφορήσει το 14ο στούντιο άλμπουμ του Joe Satriani, Unstoppable Momentum. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα στούντιο Skywalker Sound και την παραγωγή έκαναν οι Satriani και Mike Fraser (AC/DC). Το άλμπουμ περιλαμβάνει συμμετοχές από μουσικούς όπως ο Vinnie Colauita (Sting, Jeff Beck) στα drums, ο Chris Chaney (Janes Addiction) στο μπάσο και στα keyboards ο Mike Keneally (Dethklok).

Οι fans καλούνται να προ-παραγγείλουν το Unstoppable Momentum από το κατάστημα στην ιστοσελίδα του Satriani. Στο www.satriani.com, όποιος το προ-παραγγείλει θα λάβει ένα αποκλειστικό –δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ- βιβλίο τέχνης που περιλαμβάνει ζωγραφιές ετών και σχέδια που ο Satriani έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια. «Μερικά από τα σχέδια έχουν υπάρξει σε κιθάρες, δίσκους, cd booklets, t-shirts, καπέλα, μπρελόκ κ.α… αλλά και σε σκηνές ζωντανών εμφανίσεων», εξηγεί ο Satriani. «Αυτό το βιβλίο αποτελεί την πρώτη μου προσπάθεια να καταρτίσω επιτέλους τους φίλους μου σε ένα μέρος, ένα πολύχρωμο χαρτοφυλάκιο όλων των ειδών. Μια συλλογή από σχέδια που ως στόχο έχουν να εμπνεύσουν και να διασκεδάσουν».

Μετά την επιστροφή του από την Αμερικάνικη G3 Tour τον περασμένο Οκτώβριο, ο Satriani άρχισε να γράφει νέα τραγούδια για τους επόμενους δύο μήνες. Ο ίδιος θυμάται: «Δύο πολύ παραγωγικοί και γεμάτοι έμπνευση μήνες ακολούθησαν με συνέπεια να ολοκληρώσω αρκετά κομμάτια τα οποία ήθελα πάρα πολύ να ηχογραφήσω».

Έντεκα τραγούδια επιλέχθηκαν, όλα «με διαφορετικές κατευθύνσεις και μια ποικιλία από μουσικές επιρροές». Με αυτό στο μυαλό, ο Satriani αποφάσισε να συγκεντρώσει μια νέα μπάντα στο studio. «Η ιδέα ήταν να ξεκινήσουμε μια γεμάτη ενέργεια ηχογράφηση και να επιτρέψουμε σε κάθε μέλος να παρουσιάσει με το δικό του τρόπο το υλικό. Η χημεία με τους Mike, Chris και Vinnie ήταν φανταστική και αυτό φαίνεται σε όλα τα τραγούδια αφού ο καθένας μας έδωσε τον καλύτερο του εαυτό».

Για δύο δεκαετίες, ο Satriani έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, έχει παίξει μπροστά σε sold-out κοινό και ως headliner και ως ιδρυτής του all-star “G3” guitar extravaganza. Τα studio και τα live albums του έχουν ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια σε πωλήσεις παγκοσμίως μέχρι σήμερα και από τα πολλά solo albums του, δύο έχουν γίνει πλατινένια και τέσσερα έχουν γίνει χρυσά, με 15 υποψηφιότητες για Grammy ανάμεσά τους.

Το track listing του Unstoppable Momentum:

1.UNSTOPPABLE MOMENTUM
2.CAN'T GO BACK
3.LIES AND TRUTHS
4.THREE SHEETS TO THE WIND
5.I’LL PUT A STONE ON YOUR CAIRN
6.A DOOR INTO SUMMER
7.SHINE ON AMERICAN DREAMER
8.JUMPIN' IN
9.JUMPIN' OUT
10.THE WEIGHT OF THE WORLD
11.A CELEBRATION

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured