news.team

jackwhitenew2013

"Πρέπει να επανεκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση και τη διαφορά ανάμεσα στο donwloading ενός κομματιού σε έναν υπολογιστή και μιλώντας σε άλλους ανθρώπους προσωπικά", δήλωσε ο Jack White, αιτιολογώντας την απόφασή του να είναι ο "πρεσβευτής" της Ημέρας των Δισκοπωλείων φέτος, η οποία θα λάβει χώρα στις 20 Απριλίου.

Ο White θα είναι το κεντρικό πρόσωπο του εορτασμού της ημέρας του δίσκου και των ανεξάρτητων δισκοπωλείων που -όπως συμβαίνει και με το σύνολο της δισκογραφίας, ειδικά στο φυσικό προϊόν- περνά μεγάλη κρίση.

Ο White προσέθεσε, σχετικά: "Το να σηκωθείς από την καρέκλα σου στο σπίτι για να βιώσεις κάποια εμπειρία στον πραγματικό κόσμο έχει αρχίσει και γίνεται σπάνιο φαινόμενο και, για κάποιους ανθρώπους, κάτι άχρηστο. Λοιπόν, αυτό είναι κάτι που θα μάθουν κάποτε, αν έχουν ψυχή. Δεν υπάρχει ειδύλλιο σε ένα mouse click. Δεν υπάρχει ομορφιά στο να κάθεσαι με τις ώρες παίζοντας video games (όποιος είναι υπερήφανος γι' αυτό μπορεί να σταματήσει να διαβάζει τώρα και να ποστάρει τη γνώμη του στο πιο κοντινό forum). Η οθόνη του iPhone είναι βολική, αλλά δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ μιας 70mm οροβολής μιας ταινίας σε μια μεγάλη αίθουσα. Το internet έχει δύο διαστάσεις. Βοηθητικό και διασκεδαστικό, αλλά δεν αντικαθιστά την face-to-face αλληλεπίδραση με ένα ανθρώπινο πλάσμα".

Και συνέχισε: "Ο κόσμος δεν σταμάτησε να προχωρά. Εκεί έξω, κόσμος εξακολουθεί να μιλά μεταξύ του face-to-face, να αλλάζει ιδέες. Τα art houses προβάλλουν ταινίες, κόσμος πίνει καφέ και συζητάει, γυναίκες και άντρες εξακολουθούν να μπερδεύουν ο ένας τον άλλον και τα δισκοπωλεία πουλάνε δίσκους γεμάτους ψυχή, τους οποίους δεν έχετε αισθανθεί. Γιατί λοιπόν επιλέγουμε να κρυβόμαστε στις σπηλιές μας; Γνωρίζουμε καλύτερα. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε. Χρειάζεται να επανεκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση και τη διαφορά μεταξύ του download ενός κομματιού σε έναν υπολογιστή και της συζήτησης με άλλους ανθρώπους και τον ενθουσιασμό με τη μουσική που κρατάς στα χέρια σου και μπορείς να μοιραστείς με άλλους. Το μέγεθος, το σχήμα, η μυρωδιά, η υφή και ο ήχος ενός δίσκου βινυλίου... Πως να το εξηγήσεις σε έναν έφηβο που δεν γνωρίζει ότι είναι μια πιο όμορφη μουσική εμπειρία από ένα mouse click; Παίρνεις τα πόδια σου, τον παίρνεις από το χέρι και τον πηγαίνεις εκεί".

{youtube}81wCco0oGHQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured