petulaclark

Σε μια καριέρα που έχει ξεπεράσει τις επτά δεκαετίες, η Petula Clark είναι μια πραγματική παγκόσμια superstar. Ηχογράφησε το πρώτο της τραγούδι το 1949 και στη συνέχεια έγινε μια από τις δημοφιλέστερες Βρετανίδες τραγουδίστριες στην ιστορία της μουσικής πουλώντας πάνω από 68 εκατομμύρια albums παγκοσμίως.

Η Petula κυκλοφορεί το νέο της album στις 25 Φεβρουαρίου από την Sony Music, το οποίο περιλαμβάνει νέα τραγούδια και διασκευές. Το πρώτο τραγούδι από το νέο της album είναι το “Cut Copy Me”, ενώ το ομότιτλο του άλμπουμ κομμάτι “Lost In You” κινείται γύρω από μια απλή αλλά όμορφη μελωδία στο πιάνο. Άλλο ένα νέο τραγούδι είναι το “Next To You”, το οποίο γράφτηκε από τον Simon Wilcox, ο οποίος έγραψε το “Northern Lights” για το soundtrack “The Twilight Saga: Breaking Dawn”. Το album επίσης περιλαμβάνει μερικές μοναδικές διασκευές, συμπεριλαμβανομένου του ξανά-ηχογραφημένου μεγάλου της hit “Downtown”, μια όμορφη εκδοχή του “Crazy” των Gnarls Barkley και μια συγκινητική ερμηνεία στο “Love Me Tender” του φίλου της Elvis Presley.

Η Petula κέρδισε το πρώτο της Grammy το 1964 με το “Downtown” στην κατηγορία ‘Best Rock n Roll Record’ (Το “Downtown” έφτασε στο No.1 στην Αμερική πουλώντας πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα) και κέρδισε το δεύτερο Grammy της, την επόμενη χρονιά, στην κατηγορία ‘Best Female Vocal Performance’. Είχε 15 συνεχόμενα Top 40 hits στην Αμερική.

Ο John Lennon είχε πει ότι ήταν μια από τις αγαπημένες του τραγουδίστριες, γεγονός που την έκανε να διασκευάσει το 'Imagine', το οποίο και θα περιλαμβάνεται στο νέο της studio album. Επίσης της ζήτησε να συμμετάσχει στην live εκτέλεση του single “Give Peace A Chance” (είναι και στο κλασικό video clip το οποίο γυρίστηκε στο Montreal σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου κατά την διάρκεια του θρυλικού event). Επίσης δούλεψε με τους Dean Martin, Peggy Lee, Serge Gainsbourg, Tom Jones, The Carpenters, Frank Sinatra, Paolo Nutini, Barbra Streisand και άλλους πολλούς stars. Η Petula έχει επίσης πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 30 κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ άλλων στην ταινία ‘Finian’s Rainbow’, στην οποία ήταν μαζί με τον Fred Astaire (και ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα), αλλά και το ‘Goodbye Mr Chips’ του 1970, φιλμ στο οποίο ήταν μαζί με τον Peter O’Toole.

Track Listing

1. Cut Copy Me
2. Lost in You
3. Crazy
4. Never Enough
5. Downtown (New Version)
6. Next To You
7. Reflections
8. He loves and She Loves
9. Every Word You Say
10. Imagine
11. Love Me Tender
12. I Won’t Care

{youtube}1SwgpqXEefQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured