Δελτίο Τύπου

krokus

Δεν υπάρχει άλλη ελβετική rock μπάντα που να πουλάει τόσα album (νέα και παλιά) παγκοσμίως όπως οι Krokus. Το group έχει πουλήσει ήδη πάνω από 14 εκατομμύρια albums, έχει περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο και έχει λάβει χρυσά και πλατινένια albums στην Αμερική και τον Καναδά. Τα ορόσημα στην rock καριέρα τους έχουν αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο: Από την Αυστραλία και την Αμερική στο Μεξικό, την Ρωσία, την Ιαπωνία και την Κίνα.

Αλλά δεν ήταν όλα μόνο καλά: θάνατος, ασθένεια και εσωτερικές διαμάχες ώθησαν το συγκρότημα στο χείλος της κατάρρευσης. Η ιστορία των Krokus δεν μοιάζει με καμία άλλη. Αρκετά σκαμπανεβάσματα, sold out συναυλίες και εξαιρετικά gigs σε clubs. Αυτοί οι πέντε σωματοφύλακες έχουν ξεπεράσει τάσεις και επέζησαν από ύπουλους αμερικανούς managers, σκληρές συγκρούσεις, κακές συμφωνίες, τραγικούς δικηγόρους, ναρκωτικά, απαίσια fast food, ατελείωτες διαδρομές με λεωφορεία, disco, grunge, ασήμαντες δισκογραφικές εταιρίας και διπλό-απασχολούμενους συμβούλους.

Σήμερα επιστρέφουν με το αρχικό line up, αλλά και με τον Mandy Mayer, και είναι ισχυρότεροι από ποτέ στο νέο τους album, DIRTY DYNAMITE. Η μπάντα πέρασε δύο ολόκληρα χρόνια δουλεύοντας πάνω στο νέο album υπό το άγρυπνο μάτι του Chris Von Rohr. «Δεν περάσαμε όλο τον χρόνο παίζοντας golf ή tennis. Όχι, απλά θέλαμε να κάνουμε το καλύτερο μας album για την νέα εποχή της νέας Krokus εποχής», δήλωσε ο επιτυχημένος παραγωγός. Ο κιθαρίστας Mark Kohler πρόσθεσε στο παραπάνω: «Αυτό δεν είναι απλά άλλο ένα album των Krokus. Νομίζω ότι έχουμε περάσει σίγουρα άλλο ένα στάδιο της rock με αυτό το album».

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, κανένα έξοδο δε γλίτωσαν: η μπάντα έκλεισε τα θρυλικά Abbey Road studios του Λονδίνου. Οι Krokus επέστρεψαν στις ρίζες τους, εκεί που ξεκίνησαν όλα με τους Stones, the Beatles, the Free, the Who και the Bluesbreakers: πίσω εκεί που η μπάντα πραγματοποίησαν headline live shows στο Hammersmith Odeon, γιορτάζοντας την πρώτη τους παγκόσμια επιτυχία. «Η ατμόσφαιρα εκεί είναι πολύ ιδιαίτερη και θέλαμε να προσφέρουμε τον καλύτερο εαυτό μας», είπε ο τραγουδιστής Marc Storace. Ο κιθαρίστας Fernando von Arb πρόσθεσε «Με το Dirty Dynamite, ηχογραφήσαμε την επείγουσα ανάγκη, το βρώμικο είδος της rock όπου κανένας δεν παίζει σε αυτή τη χώρα».

LINE UP
Marc Storace - Lead Vocals
Chris von Rohr - Bass, Vocals
Fernando von Arb - Guitar, vocals
Mark Kohler - Guitar
Mandy Meyer - Guitar

Tracklisting
1. Hallelujah Rock’n’Roll
2. Go Baby Go
3. Rattlesnake Rumble
4. Dirty Dynamite
5. Let The Good Times Roll
6. Help
7. Better Than Sex
8. Dög Song
9. Yellow Mary
10. Bailout Blues
11. Live Ma Life
12. Hardrocking Man

{youtube}aNjmw7pU2kY{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured