goranbregovic-sonik

Με αφορμή την εμφάνισή του στο φεστιβάλ νέων Σύριζα, και με ένα δίσκο «για να πιεις και να χορέψεις» –όπως μας είπε κι ο ίδιος– στις αποσκευές του, ο Goran Bregovic πάτησε για λίγες ώρες το πόδι του στην Αθήνα. Νέος όσο ποτέ στα 62 του χρόνια, μας έδωσε μια ιδέα του τι είναι το “Champagne For The Gypsies”, του πώς βλέπει την κρίση στην Ελλάδα, αλλά και μερικές καλές συμβουλές που… θα τρέλαιναν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Μας μιλάει όμως και για τον τρόπο που έζησε: "Νομίζω είναι ο τρόπος που θα ‘πρεπε να ζούνε όλοι. Όταν όλοι δούλευαν μεταξύ 25 και 40 ετών, εγώ δεν δούλευα. Ήμουν ροκ σταρ. Σε μια χώρα που είχε 90% φορολόγηση, δεν ήθελα να δουλέψω. Έτσι δούλευα μια φορά στα τρία χρόνια. Τις υπόλοιπες μέρες σκαρφάλωνα βουνά, ήμουν πρόεδρος λέσχης μποξ, έφτιαχνα κοσμήματα για γυναίκες, έκανα ιστιοπλοΐα στον ωκεανό, δεν έκανα τίποτα δηλαδή. Έτσι ξεκίνησα να δουλεύω στα 40, και τώρα είμαι «φρέσκος» στη δουλειά! Έτσι θα έπρεπε να είναι. Τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου, μη σκέφτεσαι. Να διασκεδάζεις! (πετάει κι ένα “fuck” εκείνη τη στιγμή). Αυτό είναι το σωστό."

Απολαύστε τον στο επερχόμενο SONIK που κυκλοφορεί στις 15 Νοεμβρίου. Η νέα κυκλοφορία του SONIK θα είναι διπλή και θα περιλαμβάνει δύο τεύχη. Ένα κανονικό, με όλη την επικαιρότητα, και ένα συλλεκτικό τεύχος, το "ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ: Από τα '60s στα '00s'. Δύο τεύχη μαζί (Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου), σε μία συσκευασία.

{youtube}D8GVxB7BKtk{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured