billycorgan

Μύδρους ενάντια στην τρέχουσα δομή της (online) μουσικής ενημέρωσης εξαπέλυσε ο frontman των Smashing Pumpkins, Billy Corgan.

Ο Corgan, που πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του στούντιο άλμπουμ, με τίτλο 'Oceania' (και όχι μόνο γιατί δεν έτυχε και της καλύτερης αποδοχής από μεγάλη μερίδα μουσικογραφιάδων, θέλουμε να πιστεύουμε) βρήκε την ευκαιρία να τα χώσει. Και είπε, βέβαια, αρκετά και σημαντικά: "Αν είσαι 20 χρόνών και φιλοδοξείς να γίνεις σαν κι εμένα ή σαν τον Kurt Cobain, ή την Courtney Love (σσ. προς Θεού) ή τον Trent Reznor, δεν πρόκειται με τίποτα να τα καταφέρεις έτσι. Δεν θα το πετύχεις. Ας πούμε ότι είσαι ο επόμενος Kurt Cobain. Το πρώτο σου άλμπουμ θα πρέπει να γίνει κτήμα πρώτα της κοινότητας του Pitchfork και η δισκογραφική σου εταιρία θα σκεφτεί ότι αυτή είναι η marketing πλατφόρμα σου. Αλλά την ίδια στιγμή που είσαι σ' αυτό τον κόσμο, έχεις παγώσει".

Ο Corgan το πήγε παρακάτω λέγοντας ότι τόσο το Pitchfork, όσο και όσοι το διαβάζουν βάζουν μπροστά απ' όλα "τους κοινωνικούς κώδικες" και "το κατά πόσο φοράς το κατάλληλο t-shirt". Και πρόσθεσε: "Αυτού του τύπου η ορθοδοξία δεν είναι πολύ διαφορετική από την ακαμψία της ποδοσφαιρικής ομάδας ή του σχολείου.

Ο Billy πρόσθεσε ότι αυτό που έκανε "τους Nirvana τόσο επικίνδυνους" ήταν το γεγονός ότι μάζευαν ακροατές από όλο το πολιτισμικό φάσμα και όχι απλώς από μια σκηνή. "Πρέπει να θέλεις να καταρρίψεις τα στεγανά. Γι' αυτό οι Nirvana ήταν τόσο γαμημένα επικίνδυνοι". Όπως ανέφερε, αυτή ακριβώς η πεποίθησή του ήταν ο κύριος λόγος για να κρατήσει το όνομα των Smashing Pumpkins ζωντανό, παρά το ότι είναι το μοναδικό μέλος από το αυθεντικό line-up της μπάντας που έχει απομείνει.

Και δεν σταμάτησε εκεί... "Που βρίσκεται η επανάσταση τώρα; Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου νέα μουσική γι' αυτό που συμβαίνει τώρα πολιτικά, το οποίο είναι τρελό καθώς ζούμε την πιο τρελή πολιτική εποχή που έχω ζήσει".

Και δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχει άδικο σε πολλά από αυτά που αναφέρει...

{youtube}15BeoPYUuk4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured