Στυλιανός Τζιρίτας

press-920

Μετά από 40 χρόνια δράσης τα μέλη του Tokyo String Quartet αποφάσισαν να θέσουν τέλος στη λειτουργία του στο τέλος της σεζόν 2012-13.
Πριν μερικούς μήνες ανακοινώθηκε ότι τα δύο εναπομείναντα αυθεντικά μέλη της ορχήστρας, ο βιολιστής Kazuhide Isomura και ο βιολονίστας  Kikuei Ikeda θα αποσυρθούν τον Ιούνιο του 2013 και οι εναπομείναντες (ο βιολονίστας Martin Beaver και ο τσελίστας Clive Greensmith) θα ξεκινούσαν την αναζήτηση νέων μελών. Αλλά όπως σημείωσε πριν από ημέρες ο Beaver σε ανάρτηση στο επίσημο site της ορχήστρας: «Το να αντικαταστήσεις ένα μέλος που στέκεται τόσα χρόνια ταυτόσημα με το όνομα του Tokyo String Quartet είναι πολύ δύσκολο. Το να βρεθούν αντικαταστάτες για 2 μέλη είναι πραγματικά ηράκλειο έργο. Αποφασίσαμε λοιπόν να τερματίσουμε σε αυτό το σημείο την πορεία μας».
Το Tokyo String Quartet ιδρύθηκε to 1969, έχει εκδώσει πάνω από 40 δίσκους και θεωρείται ειδικό σε εκτελέσεις έργων Schubert και Bartok, ενώ έχει κερδίσει το βραβείο Diapason d'Or, το Gramophone Award και 7 υποψηφιότητες  Grammy.

{youtube}Bp7ohtEe7kE{/youtube} {youtube}NaMGrb0LHls{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured